‘Crypto is voor criminelen’ volgens baas van megabank JPMorgan

Stefan de Graaf


Jamie Dimon, de CEO van JP Morgan, een gigantische Amerikaanse bank, is altijd al tegen crypto geweest. Dit benadrukte hij weer eens in een recent interview

De beroemde en beruchte politicus Anthony Scaramucci is het daar echter totaal niet mee eens. Hij denkt dat Bitcoin nog weleens een grotere markt zou kunnen worden kan worden dan goud. 


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

JPMorgan CEO Jamie Dimon is tegen crypto

Jamie Dimon is altijd al zeer negatief geweest over crypto. Zo heeft hij ooit gezegd dat hij vindt dat crypto verboden moet worden omdat ze alleen door “criminelen, drugssmokkelaars, witwassers en belastingontduikers” gebruikt zouden worden.

In een interview voor CNBC praat Dimon over inflatie en sprak hij, zoals beloofd, niet over crypto. Hij sprak zijn zorgen uit over het huidige fiscale beleid en een onzekere toekomst.

Dimon vertelt dat er nu groot vertrouwen is in de financiële markt, maar dat dat altijd snel kan veranderen. Hij waarschuwt dat er niet te veel moet worden gefocust op economische indicatoren voor de korte termijn, terwijl we de lange termijn uit het oog verliezen.

“Er wordt meer gepraat [over fusies en overnames], de aandelenmarkten stijgen en de spreads komen in de buurt van historische dieptepunten,” zei Dimon. “Er is veel geld dat goede deals najaagt, dus alles ligt open. De markten zijn hoog, mensen voelen het. Dus tot nu toe gaat het goed.”

Scaramucci’ reageert kritisch

Anthony Scaramucci, de oprichter en bedrijfsleider van Skybrige Capital, een grote investeringsmaatschappij, reageerde recent op Dimon. Scaramucci geeft toe dat Dimon een van de allerslimste mensen is binnen de financiële sector, maar dat zijn mening over Bitcoin toch niet klopt.

Volgens Scaramucci heeft Dimon nooit zijn bitcoin huiswerk gedaan.

“[Er zijn] mensen die daadwerkelijk hun huiswerk hebben gedaan, die misschien eerst negatief waren over Bitcoin. Als je echter daadwerkelijk je huiswerk doet en het volledig begrijpt is dat gegarandeerd een enkele reis naar Bitcoin.”


🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Hoge bitcoin prijs en de halving

Scaramucci voorziet een gouden toekomst voor bitcoin. Hij denkt dat Bitcoin de potentie heeft om goud te passeren. Het zou namelijk beter zijn omdat het veel makkelijker te verplaatsen is dan goud.

Een van de redenen voor dit optimisme is de torenhoge bitcoin prijs. Volgens Scaramucci zijn daar twee redenen voor: de introductie van spot ETF’s en mensen die bitcoin hebben geshort die nu in de problemen zijn gekomen.

Daar komt nog bij dat er een Bitcoin halving aanstaande is. “Als je de afgelopen 14 jaar bekijkt, verviervoudigt de markt altijd na een halving” zei Scaramucci hierover.

Na een Bitcoin halving krijgen miners nog maar de helft van de bitcoin die ze eerst kregen. Doordat minen dan veel minder lucratief wordt, zou dit betekenen dat de bitcoin prijs omhoog schiet.

Of Scaramucci en Dimon het ooit eens gaan worden over crypto is nog maar de vraag. Nadat de VS spot ETF’s hadden goedgekeurd zei Dimon nog dat crypto’s “geen enkele waarde hebben”


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment