Crypto handelaren nemen ‘te veel risico’ met ‘te dure’ altcoins

Stefan de Graaf


De afgelopen paar maanden was enorm gunstig voor veel cryptocurrencies. Na een twijfelachtig 2023 is de markt er nu vrijwel van overtuigd dat de bullmarkt echt is begonnen. Maar waar iedereen optimistisch is, waarschuwt Matt Hougan, de Chief Investment Officer (CIO) van Bitwise, voor te dure altcoins.


Crypto Ontbijt: Bitcoin retail is terug, altcoin seizoen nadert & meer

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Bitwise-CIO waarschuwt: altcoins zijn veel te duur

Bitwise is met name bekend als uitgever van de spot-ETF genaamd BITB voor bitcoin (BTC), alhoewel het ook andere cryptocurrencies aanbiedt. Het is in ieder geval duidelijk dat Bitwise waardering heeft voor bitcoin.

Over veel andere coins is Hougan minder te spreken. Hij vindt het opvallend dat ‘altseason’ al van start lijkt te gaan, wat zou komen door het ‘wealth effect’. Doordat bitcoin in waarde stijgt, voelen mensen zich rijker en zijn ze ook sneller bereid om meer risico te nemen. Daar zijn altcoins een uitstekend middel (en soms ook geldput) voor.

Sinds de bodem in november van 2022 is de marktwaarde van bitcoin met 1 biljoen dollar gegroeid. Dat is ruim een derde van de totale waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar. Altcoins hebben in verhouding een veel kleinere marktwaarde, daarom kunnen ze onder deze omstandigheden hard in waarde stijgen.

Volgens de topman zijn veel projecten hierdoor enorm overgewaardeerd. De gestegen koersen hebben veel projecten een vals gevoel van kwaliteit gegeven.

Is altseason inderdaad begonnen?

Hougan is niet de enige die is overtuigd van het idee dat altseason is begonnen. Steeds meer analisten zijn ervan overtuigd dat altcoins nu een betere investering zijn dan bitcoin. Enkele memecoins stelen zelfs de show met honderden procenten aan rendement in korte tijd. Zo is bonk (BONK) sinds eind vorige maand al met 300% in waarde gestegen, en pepe (PEPE) al met 1000%.

Ook wederom populair zijn artificial intelligence (AI) coins, zoals fetch.ai (FETCH) en singularitynet (AGIX). Die zijn in hetzelfde tijdsbestek als PEPE al met 500% en 400% gestegen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment