Crypto hackers vinden nieuwe manier om van Solana wallets te stelen

Stefan de Graaf


De Solana blockchain lijkt een aanzienlijke tegenslag te hebben ervaren. Een recente reeks phishingaanvallen heeft geleid tot het verlies van maar liefst $4,17 miljoen uit crypto wallets, waardoor de kwetsbaarheid van digitale wallets weer onder de aandacht wordt gebracht. Deze aanvallen onderstrepen de noodzaak voor gebruikers om uiterst waakzaam te zijn en de risico’s die gepaard gaan met investeren in digitale valuta’s zoals solana (SOL).


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Geavanceerde crypto aanvallen

De aanvallen, geïdentificeerd door het blockchain forensisch bedrijf Scam Sniffer, betreffen twee geavanceerde “Solana wallet drainers”. In de afgelopen maand hebben deze kwaadwillenden een bedrag van $4,17 miljoen ontvreemd van 3,947 gebruikers. Deze phishingaanvallen, die vaak directe overboekingen en het exploiteren van zwakke plekken in transacties omvatten, tonen de geraffineerdheid en het gevaar van deze criminele ondernemingen.

Een prominente aanval, bekend als de “Rainbow Drainer”, werd voor het eerst ontdekt tijdens een neppe NFT airdrop, waarbij slachtoffers een nep contract ondertekenden en zo hun activa verloren. Dit benadrukt de cruciale noodzaak voor gebruikers om zich bewust te zijn van dergelijke bedreigingen en de authenticiteit van elke transactie te verifiëren. Bovendien werd een tweede drainer, genaamd de “Node Drainer”, actief tijdens een kerst-phishingcampagne, waardoor meer dan $2 miljoen van gebruikers werd gestolen.

Het laat maar weer eens zien dat zelfs in, overwegend goed beveiligde, crypto wallets je op je hoede moet blijven.

Een waarschuwing voor SOL investeerders

Deze recente hacks op de Solana blockchain dienen als een harde herinnering aan de inherente risico’s van het investeren in cryptocurrencies. Zeker phishing aanvallen kunnen in een klein hoekje zitten. Als iets in de wereld van crypto te mooi om waar te zijn lijkt, dan is dat waarschijnlijk ook zo.

In totaal is er in 2023 voor meer dan $2 miljard aan crypto gestolen op allerlei manier door hackers. De crypto markt wordt steeds volwassener, maar helaas blijven hackers en scammers ook dit jaar nog op de loer liggen.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment