Crypto-gigant breidt uit in EU, krijgt belangrijke nieuwe vergunning

Stefan de Graaf


Met sommige crypto-bedrijven gaat het niet zo goed, maar andere bedrijven in de sector floreren juist. Circle valt onder die tweede groep. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar aardig wat positieve aankondigingen gedaan, terwijl menig crypto-bedrijf het lastig had. Op donderdag is daar een nieuwe uitbreiding bijgekomen.


Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Circle krijgt Franse crypto licentie

In een persbericht schrijft Circle dat het in Frankrijk een licentie heeft gekregen voor digital asset service provider (DASP). Dat betekent dat het in Frankrijk zonder derde partijen zijn diensten aan mag bieden.

Steeds meer landen vereisen van crypto-bedrijven dat ze zich registreren als ze hun diensten aanbieden aan inwoners en bedrijven. Dat klinkt weliswaar logisch en dat is het als financieel bedrijf eigenlijk ook, maar dat betekent voor veel crypto-bedrijven dat ze zich in talloze landen moeten registreren. Zodoende heeft Circle al verschillende registraties op zijn naam staan. Nu komt daar een licentie van de Franse Autorité des Marchés Financiers (AMF) bij.

Verder heeft het bedrijf een Coralie Billmann aangesteld als hoofd van Circle’s bezigheden in Frankrijk. Billmann heeft voorheen geholpen om 3S Money Club op te zetten in Europa. Ook heeft ze gewerkt voor JP Morgan en beheerde ze de kas van de Europese afdeling van PayPal. Circle-CEO Jeremy Allaire verklaarde dat haar komst Circle’s focus op meewerken met beleidsmakers benadrukt.

Circle groeit hard door

De uitgever van USD Coin (USDC) lijkt het wel goed te gaan. Vorig jaar bracht Circle ook de euro-stablecoin EURC uit. Eerder deze maand heeft het bedrijf de token ook op Solana (SOL) gezet. EURC is op het moment van schrijven een stuk kleiner dan USDC, eerstgenoemde heeft een marktwaarde van nog geen 60 miljoen dollar, terwijl USDC op bijna 25 miljard dollar uitkomt.

Tegelijkertijd bleef ook Circle niet buiten schot in de Verenigde Staten. De gehele Amerikaanse crypto-sector lijkt wel overhoop te liggen door strenge regelgevers. Nadat bleek dat terrorismeorganisaties zoals Hamas zichzelf voor een deel financieren met crypto waren politici erg sceptisch tegen Circle, maar die ontkent dat het terroristen financiële middelen geeft.

Post Views: 50Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment