Crypto-gamingplatform gaat Worldcoin gebruiken in eSports

Stefan de Graaf


Eén van meest controversiële crypto-projecten van 2023 was zonder twijfel Worldcoin. Dit netwerk wil de identiteiten van mensen koppelen aan een walletadres. Niet iedereen was hier een voorstander van, maar crypto-gamingplatform Community Gaming ziet het nut er wel van in. Deze organisatie gaat Worldcoin gebruiken voor het verifiëren van eSports-spelers.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Community Gaming in zee met Worldcoin

Community Gaming is een eSports-toernooienplatform dat crypto- en blockchainfuncties heeft geïntegreerd. Deelname aan toernooien gebeurt dus volledig online, net als de prijzenuitreiking. Hiervoor kunnen organisatoren kiezen uit fiat-valuta, maar ook uit een groot aantal cryptocurrencies. Denk daarbij aan stablecoins, maar ook aan ethereum (ETH), solana (SOL) en zelfs bepaalde in-game valuta.

Op donderdag heeft het bedrijf aangekondigd zijn banden met de blockchain-industrie te versterken door samen te werken met Worldcoin. Het volledig digitale ‘World ID’ zal gebruikt worden om de identiteit van iedere deelnemer te bevestigen. Spelers met zo’n ID krijgen een icoontje naast hun naam, waarmee bevestigd wordt dat ze geverifieerd zijn.

Community Gaming verklaart dat het met deze integratie beter in staat zal zijn om zonder problemen toernooien met grotere prijzenpotten te houden. Om je als gamer te verifiëren heb je wel een WLD-walletadres nodig, die maak je aan door je iris te laten scannen bij een Orb, de door Worldcoin zelf ontwikkelde irisscanner die op vaste plaatsen in steden over bijna de hele wereld te vinden is.

Het moet gezegd worden dat Worldcoin het niet makkelijk heeft, verschillende overheden hebben namelijk flinke kritiek geuit over bijvoorbeeld de bescherming van gebruikersgegevens. In Brazilië, Frankrijk en India is het platform zelfs verbannen.

Crypto-gaming heeft het moeilijk

Of het met de web 3-gamingsector, ook wel bekend als ‘GameFi’, wel zo goed gaat als het lijkt is discutabel. Aan de ene kant leek het er eind vorig jaar op dat de sector is gegroeid als kool, maar aan de andere kant zouden veel nieuwe accounts van bots en dus niet van echte gebruikers zijn. Ook bleek dat de meerderheid van de ‘blockchain-games’ na verloop van tijd ermee stopt.

In ieder geval zal Community Gaming hier veel minder last van hebben. Het biedt namelijk ook toernooien aan op basis van populaire e-sports-spellen, zoals Apex Legends, Call of Duty en Rocket League.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment