Crypto-gaming populair en trekt reusachtige investering aan in april

Stefan de Graaf


April markeerde een historisch moment voor de blockchain gaming sector. Met een indrukwekkende investering van bijna 1 miljard dollar, het hoogste sinds januari 2021, en een recordaantal van 2,9 miljoen dagelijkse unieke actieve wallets (dUAW), lijkt de industrie sterker dan ooit. Deze opmerkelijke hernieuwde groei is een teken aan de wand voor de toekomst van gaming binnen het crypto-ecosysteem.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Recordinvesteringen en groeiende interesse

De investeringen in blockchain gaming bereikten in april maar liefst 988 miljoen dollar, dat blijkt uit data van DappRadar. Dit bedrag is meer dan drie keer zo hoog als de totale investering in het eerste kwartaal van 2024, die 288 miljoen dollar bedroeg. Volgens het rapport van DappRadar, in samenwerking met de Blockchain Gaming Alliance, is deze groei deels te danken aan de hernieuwde interesse van consumenten in crypto binnen de context van gaming.

“De trend van play-to-airdrop blijft de interesse in blockchain gaming aandrijven. Daarnaast richt de huidige buzz in de Web3-industrie zich op de proliferatie van nieuwe gaming tokens,” aldus het rapport. 

Dit toont aan dat de combinatie van innovatieve beloningssystemen en de introductie van nieuwe tokens een krachtige motor zijn voor de groei van de sector.

Opkomst van Ronin en de metaverse

Een van de grote winnaars van de maand was het blockchain gaming platform Ronin, dat met het spel “Pixels” de eerste plaats behaalde. Hiermee verdrong het de eerdere marktleider Polygon naar de tweede plek, ondanks diens populaire spellen zoals Matr1x en QORPO WORLD.

Ondanks de sterke groei kampt de industrie nog steeds met uitdagingen, waaronder de impact van maar liefst 20.000 ontslagen. Toch lijkt de sector veerkrachtig en vastberaden om deze obstakels te overwinnen. Grote spelers in de gaming industrie, zoals Ubisoft en Square-Enix, maken daarnaast strategische stappen in blockchain gaming, wat wijst op een veelbelovende toekomst.

April 2024 markeerde een mijlpaal voor blockchain gaming, met recordbrekende grote investeringen en de betrokkenheid van vooraanstaande bedrijven, is de toekomst van blockchain gaming veelbelovend en vol potentieel.


Post Views: 444

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment