Crypto firma’s verzamelen ‘war chest’ voor Amerikaanse verkiezingen

Stefan de Graaf


Verschillende crypto bedrijven, waaronder Ripple en Coinbase, hebben geld bij elkaar gesprokkeld voor het ondersteunen van pro-crypto presidentskandidaten. De bedrijven hebben een totaal van $78 miljoen aan het Fairshake political action committee (PAC) verstrekt. Zij zullen ervoor zorgen dat het geld in de handen van crypto ondersteunende kandidaten terechtkomt.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Crypto bedrijven maken ‘war chest’ voor Amerikaanse verkiezingen

Onder andere Coinbase CEO Brian Armstrong, Tyler and Cameron Winklevoss, Circle, Coinbase, Kraken, Messari en Andreessen Horowitz (a16z) hebben geld gedoneerd aan PAC. Het committee noemt het hun ‘war-chest’. De pot met geld zal gebruikt worden om Amerikaanse presidentskandidaten die voor crypto en blockchain-ontwikkeling zijn, te ondersteunen.

Ook Ripple CEO Brad Garlinghouse zegt dat het bedrijf van de partij is. Hoeveel het bedrijf precies heeft gedoneerd is niet bekend. In een post op X vertelt Garlinghouse:

“Team Ripple zet een voet tussen de deur en neemt samen met andere industrieleiders het voortouw om pro-innovatie en pro-cryptokandidaten te steunen in de Amerikaanse verkiezingen van 2024.”

Daarnaast refereert hij aan de verschillende lopende rechtszaken tussen de Amerikaanse financiële waakhond, de Securities and Exchange Commission (SEC), en crypto bedrijven. Hij schrijft dat de macht en invloed van de SEC gevaarlijk kan zijn voor de Verenigde Staten:

“Overdreven regelgeving (vooral van de SEC) duwt de VS actief in de verkeerde richting en andere landen profiteren volop van het gebrek aan leiderschap van de VS. We moeten leiders naar voren schuiven die voorstander zijn van innovatie en de weg wijzen naar verantwoorde regelgeving.”

Fairshake geeft $1,2 miljoen uit aan televisiecampagnes

Ook Chris Dixon, oprichter en algemeen directeur van Andreessen Horowitz (a16z), zegt bij te willen dragen. De firma zal eveneens geld doneren aan de Fairshake PAC om te gebruiken in 2024. Zodoende kunnen volgens Dixon er duidelijke regels worden opgesteld om technologische innovatie te ondersteunen. Ook worden volgens hem de ‘slechteriken’ zo uitgesloten.

Volgens het politieke blad Politico heeft de Fairshake PAC al $1,2 miljoen gespendeerd aan reclamecampagnes op de Amerikaanse televisie.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment