Crypto-expert voorspelt een ‘monster-altseason’ dit jaar

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) bereikte recent nog een nieuwe all-time high (ATH) van bijna $74.000. Inmiddels handelt de digitale munt voor een lagere prijs van rond de $64.250. Deze koersprestaties is volgens verschillende experts een indicatie dat het altcoin seizoen om de hoek ligt.


šŸš€ Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Altcoin markt van $4 biljoen

BTC start traditioneel gezien de marktcycli met een forse stijging. Altcoins stijgen dan ook meer, maar zien nog niet de astronomische stijgingen die we van ze kennen. Tijdens consolidatiefases van de nummer 1 crypto is wanneer het moment voor altcoins is aangebroken.

Om die reden voorspelt analist Ted een opwaartse trend. Hij heeft een potentiĆ«le doorbraak opgemerkt, ondersteund door technische patronen zoals de inverse head-and-shoulders formatie. Dit is een technisch patroon in een grafiek, waarbij drie dalen worden gevormd, met het middelste dal (het ā€œhoofdā€ genoemd) lager dan de twee zijdelingse dalen (de ā€œschoudersā€ genoemd).

Het patroon wordt vaak geĆÆnterpreteerd als een signaal voor een mogelijke trend omkering van bearish naar bullish. Om die reden denkt Ted dat de gehele altcoin markt klaar is om naar een totale marktkapitalisatie van $4 biljoen te stijgen, nog in het huidige jaar.

Blockchain ontwikkelingen

Verschillende ontwikkelingen in de blockchain industrie zetten de weg klaar voor nieuwe ATHā€™s. Zo zijn we weer een stap verder in de evolutie van gedecentraliseerde finance protocollen. Ook hebben verschillende netwerken forse stappen gezet in schaalbaarheid en efficiĆ«ntie, onder andere te danken aan de vele Layer-2ā€™s (L2).


Start gratis met crypto šŸ“ˆ: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Durfkapitalisten keren terug

Het optimisme is ook terug te zien bij durfkapitalisten. Uit een rapport van Galaxy Research blijkt dat deze groep investeerders weer actief worden in de crypto industrie. In het eerste kwartaal van 2024 hebben crypto durfkapitaalfondsen maar liefst $2,49 miljard geĆÆnvesteerd in 603 verschillende projecten, een toename van 29% in totaalbedrag en 68% in het aantal deals ten opzichte van het vorige kwartaal.

Hoewel dit de eerste stijging in drie kwartalen is, blijft het bedrag nog steeds ver verwijderd van de hoogten die in 2021 werden bereikt. Opvallend is dat 80% van het nieuwe kapitaal naar startups gaat die al pre-seed- en seed-investeringsrondes hebben afgerond.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment