Crypto exchange Genesis krijgt boete voor slechte controles

Stefan de Graaf


Al sinds eind 2022 kampt Genesis met financiële problemen. Die zijn nog steeds niet helemaal opgelost. Ook de Amerikaanse overheid is niet zo blij met het bedrijf. Een Amerikaanse rechter oordeelde dat Genesis een boete van maar liefst 8 miljoen dollar moet betalen.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Genesis krijgt flinke boete

Genesis kampt namelijk niet alleen met de rechtszaak omtrent zijn faillissement. Ook de beurswaakhond van de staat New York (NYDFS) is een tijd geleden een rechtszaak gestart tegen Genesis. Die is nu tot een einde gekomen, maar Genesis moet een flinke boete betalen.

In een persbericht schrijft de NYDFS dat Genesis Global Capital niet genoeg heeft gelet op anti-witwaswetgevingen. Zo heeft het niet goed genoeg verdachte transacties gemonitord en gelet op activa van mensen op de sanctielijst van het Office of Foreign Asset Control (OFAC). Ook de cyberbeveiliging zou niet goed genoeg zijn geweest. De rechter heeft geoordeeld dat Genesis daarom een boete van 8 miljoen dollar moet betalen.

New York streng voor crypto

De NYDFS met Adrienne A. Harris aan het roer was het eerste overheidsorgaan dat actie ondernam tegen crypto-bedrijven, waaronder Binance. De ondernomen actie betrof Binance en zakenpartner Paxos die nieuwe BUSD-tokens wilden printen. Dit werd echter verboden. Ook onthulde NYDFS onlangs een ‘groene lijst’ met daarop erkende cryptocurrencies. Zo weten bedrijven welke coins wel door de overheid gerespecteerd worden en welke niet.


Financiële waakhond wil Terra (LUNA) vonnis inzetten tegen Binance

  • icon-overheidregulatie

    Overheid en regulatie

Problemen Genesis houden aan

Helaas voor Genesis zijn de rest van de problemen ook nog niet opgelost. Volgens het advocatenkantoor dat zich met de herstructurering bezighoudt vindt volgende week een hoorzitting plaats. Dan zullen we vermoedelijk meer te weten komen hoeveel geld Genesis nog tekort komt.

Afgelopen week bleek dat dit misschien een groter probleem gaat zijn dan gedacht; moederbedrijf Digital Currency Group (DCG) blijkt zijn schuld bij Genesis nog helemaal niet te hebben afbetaald, zoals het eerder claimde. Afgelopen september besloot Genesis om te stoppen met zijn dienstverlening. Van de rechter mocht het namelijk nog doorgaan met handelen, om beter in staat te zijn om de schulden af te betalen.

Meediscussiëren over dit nieuws? Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-community van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Post Views: 5Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment