Crypto exchange FTX verkoopt megabedrag voor schuldeisers

Stefan de Graaf


De failliete crypto exchange FTX en dochteronderneming Alameda hebben $23,59 miljoen aan crypto naar platforms als Binance en Coinbase verzonden. Sinds 24 oktober heeft het bedrijf bijna $600 miljoen overgemaakt naar verschillende wallets. 

De tokens worden waarschijnlijk verplaatst om ze te verkopen. Zo kunnen schuldeisers worden terugbetaald. Echter, met meer dan $3,8 miljard aan schuld heeft het bedrijf nog een lange weg te gaan.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Crypto exchange FTX verplaatst megabedrag voor terugbetaling schuldeisers

In de afgelopen vier dagen heeft de failliete crypto exchange FTX $23,59 miljoen aan crypto verplaatst. De tokens zijn naar verschillende grote crypto exchanges zoals Binance, Coinbase, OKX en Galaxy Digital verplaatst. FTX kan de crypto door het instorten van hun platform niet meer zelf direct verkopen. In plaats daarvan verplaatst FTX de fondsen naar concurrenten, bij wie ze het verkopen.

Het gaat onder andere om 3.150 ethereum (ETH) tokens ter waarde van $6,8 miljoen die naar Coinbase en Binance zijn verplaatst. Een ander deel van het bedrag bestaat uit 59,6 miljoen ALEPH tokens, ter waarde van $6,41 miljoen. Het verplaatsen van de tokens werd gespot door het analysebedrijf SpotOnChain

Hoogstwaarschijnlijk worden de tokens verplaatst om ze te verkopen zodat schuldeisers kunnen worden terugbetaald. FTX en dochteronderneming Alameda Research stortten in november 2022 in nadat bekend werd dat een groot deel van hun fondsen denkbeeldig waren. Door het verdampen van vele miljarden ontstond er een schuld van $8,8 miljard. 

FTX heeft miljarden aan solana

Van die schuld is nu meer dan vijf miljard dollar teruggewonnen. Daarvan moet nog wel een groot gedeelte terugbetaald worden. Daarnaast heeft het bedrijf nog eens $3,8 miljard aan uitstaande schuld. 

Verplaatsingen zoals de $600 miljoen sinds 24 oktober zijn onderdeel van de methode van het bedrijf, om hun schuldeisers terug te betalen met teruggewonnen cryptomunten. Naar verluidt had het bedrijf bijna $1,2 miljard aan solana (SOL) op 31 augustus. 

Deze zijn door de recente prijsstijgingen flink meer waard geworden, wat zeer positief kan uitpakken voor de schuldeisers van het bedrijf.

Post Views: 19Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment