Crypto exchange Coinbase biedt SEC hulp na opmerkelijke hack

Stefan de Graaf


Coinbase, een van de grootste cryptobeurzen ter wereld, heeft zijn assistentie aangeboden aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in de nasleep van een cybersecurity-hack. De SEC kreeg onlangs te maken met een hack op het socialmediaplatform X (voorheen Twitter), wat grote gevolgen met zich droeg wat betreft de goedkeuring van de Bitcoin ETF.


šŸš€ Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag BONK miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 BONK

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Coinbase redder in nood

Op 9 januari kreeg de SEC te maken met een hack op het X-account. Hierop werd toen een post geplaats waaruit bleek dat de langverwachte Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) werd goedgekeurd. Al snel bleek het nieuws nep te zijn: de voorzitter van de SEC, Gary Gensler, meldde in een X-post dat het om een hack ging. Het nieuws liet de bitcoin-prijs kort stijgen, gevolgd door een daling van bijna 7 procent.

Op 10 januari kwam de SEC zelf met een bericht. Het zou gaan om het ontbreken van de 2FA-beveiliging op het X-account. ā€œOp basis van ons onderzoek was de compromis niet te wijten aan een inbreuk op de systemen van X, maar eerder aan een niet-geĆÆdentificeerd individu dat controle kreeg over een telefoonnummer dat verbonden was met het @SECGov-account via een derde partijā€, schreef het overheidsorgaan op X.

Nu blijkt uit berichten van crypto-exchange Coinbase dat het de SEC uitgebreide hulp heeft aangeboden bij het onderzoeken van de cyberaanval en het identificeren van de daders. Chief Security Officer Philip Martin denkt de SEC van dienst te kunnen zijn:

ā€œAls cryptobeurs hebben we veel ervaring met beveiligingsprotocollen rond sociale media, en als veteraan en patriot vind ik het geweldig om mijn land te helpen,ā€ zegt hij in een X-post.

Paul Grewal, Chief Legal Officer bij Coinbase, voegt het volgende daaraan toe: ā€œHet gehele Coinbase-team biedt zijn hulp aan. We zijn toegewijd om ons steentje bij te dragen om eerlijke, ordelijke en efficiĆ«nte markten voor alle Amerikanen te waarborgen.

Bitcoin ETF lancering

Gisteravond keurde de SEC alsnog een lading Bitcoin ETFā€™s goed. Maar liefst elf fondsen zijn eerder vandaag gelanceerd op de Amerikaanse beurs. Na slechts een halfuur werd al een gezamenlijk handelsvolume van een indrukwekkende 1,2 miljard dollar bereikt.

De lancering gaat bovendien gepaard met een enorm volatiele bitcoin koers. Gedurende de ochtend en middag steeg bitcoin tot vanaf zoā€™n 45.700 dollar tot een absolute piek van ongeveer 49.000 dollar, maar na een scherpe daling is de koers nu weer aanbeland bij de 46.000 dollar.

MeediscussiĆ«ren over dit nieuws?Ā Doe gratis mee met onze bruisende Telegram-communityĀ van meer dan 5000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiĆ«ren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Post Views: 105

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment