Crypto exchange Bybit stopt meerdere diensten in Nederland, wat nu?

Stefan de Graaf


Bybit powered by SATOS, een van ’s werelds grootste crypto exchanges, heeft aangekondigd dat het enkele van zijn producten in Nederland zal stopzetten. De reden hiervoor is de strenge regelgeving met betrekking tot derivaten. Dit werd met klanten gedeeld via een e-mail.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Bybit stopt derivatenhandel in Nederland

Het bedrijf geeft aan niet langer derivaten te mogen aanbieden in Nederland, vanwege strikte richtlijnen van De Nederlandse Bank (DNB). Per 5 maart zullen nieuwe posities niet langer kunnen worden geopend, terwijl bestaande posities op 26 maart automatisch worden gesloten.

Bybit powered by SATOS biedt nog steeds mogelijkheden voor handel in cryptocurrency. Margin trading blijft beschikbaar, zij het zonder derivaten, waarbij handelaren tot 10x hefboom kunnen gebruiken. Bovendien heeft Bybit aangekondigd dat er tegen maart een nieuwe website specifiek gericht op Nederlandse gebruikers zal worden gelanceerd. 

Mogelijke alternatieven voor Bybit

Daarnaast zijn er ook alternatieve crypto exchanges zoals Kraken, waar spot trading met een hefboom tot 5x mogelijk is. Echter, voor hen die op zoek zijn naar meer vertrouwde en gereguleerde opties, blijven exchanges zoals Bybit, Kraken en Coinbase de voorkeur.

Voor de meer gedurfde handelaren zijn decentrale exchanges (DEX) een optie, zij het met meer complexiteit en risico’s. Deze beurzen, zoals Gmx, bieden handelaren de mogelijkheid om tot 50x leverage te gebruiken, zij het met een grotere nadruk op veiligheidsmaatregelen.


AEX stijgt naar hoogste prijs ooit, een ripple-effect voor bitcoin?

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

Bitcoin markt blijft zich ontwikkelen

Ondertussen blijft de bitcoin (BTC) markt zich ontwikkelen, met de koers die recentelijk de weerstand van $52.000 heeft doorbroken. Handelaren worden echter gewaarschuwd voor overhaaste beslissingen.  

De RSI-indicator geeft namelijk een overbought-situatie aan, wat kan wijzen op een mogelijke pullback. Technische analyse suggereert dat een consolidatie of zelfs een daling mogelijk is voordat verdere stijgingen plaatsvinden.


Crypto-reus Kraken betreedt Nederlandse markt na goedkeuring DNB

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

Meer leren over crypto?

Bij de Bitcoin Consultant kan je terecht voor uiterst leerzame cursussen over bitcoin, blockchain-technologie en hoe hierin te investeren. Hiervoor biedt ik zelfs een gratis cursus voor beginners! Ook heb ik een bedrijfspagina op onze website waar je meer kunt lezen over zijn diensten.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment