Crypto exchange Binance neemt strenge maatregelen voor 12 munten

Stefan de Graaf


Eind vorige maand ging het gerucht dat Binance veel strenger ging optreden tegen cryptocurrencies met ingebouwde privacyfuncties. Niet veel later maakte OKX bekend dat het officieel deze stap ging zetten, en nu neemt Binance alsnog strenge maatregelen.


9 crypto exchanges geblokkeerd in grootste land, waaronder Binance

  • icon-walletsexchanges

    Wallets en Exchanges

Binance vindt sommige altcoins te volatiel

Eind december besloot OKX om de handel in monero (XMR), dash (DASH), zcash (ZEC) en horizon (ZEN) vanaf 5 januari stop te zetten. De keuze zou zijn gemaakt op basis van feedback van gebruikers en zijn eigen richtlijnen. Meer details heeft OKX helaas niet onthuld over de situatie.

Ook over Binance ging een dergelijk gerucht. Op donderdagochtend is dit echter officieel geworden. In een persbericht schrijft Binance dat het tegen 12 verschillende coins maatregelen neemt.

10 altcoins daarvan staan vanaf nu op een lijst met een zogenoemde ‘monitoring tag’, wat betekent dat Binance ze misschien te volatiel vindt om aan te blijven bieden. Deze coins voldoen niet meer aan alle voorwaarden van de cryptobeurs en lopen daarom het risico dat ze van het platform verwijderd worden.

De twee andere altcoins zijn gmx (GMX) en sushiswap (SUSHI). Binance beschrijft deze projecten als ‘nieuw en innovatief’, maar hebben daardoor ook een hogere volatiliteit.

Helaas kun je als klant de coins op deze lijsten niet zomaar verhandelen. Daarvoor moet je toestemming krijgen van Binance, waarvoor je elke 90 dagen namelijk vragen moet beantwoorden. Zo krijgen alleen handelaren die zich bewust zijn van de risico’s toegang tot de coins. Ook blijft Binance onderzoeken of het coins van deze lijsten af moet halen of juist toe moet voegen.

Binance behoudt privacy-coins?

Het eerdere gerucht en het nieuws van OKX suggereerde dat de maatregelen wel eens te maken kon hebben met de ingebouwde privacyfuncties van deze altcoins, maar van dat idee is geen spoor te bekennen in de aankondiging van Binance.

Privacyblockchains en hun cryptocurrencies liggen al jaren onder vuur van beleidsmakers. Overheden vinden het maar niets dat mensen volledig anoniem en ontraceerbaar betalingen kunnen doen, want criminelen kunnen dit ook.

Daarom besloot Binance in juni van 2023 om 12 verschillende coins helemaal niet meer te ondersteunen – althans, niet in vier verschillende EU-landen. Toch draaide het handelsplatform dit beleid in juli weer terug, omdat het een manier zou hebben gevonden om toch aan de regels te voldoen.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment