Crypto exchange aandelen worden massaal in de verkoop gezet

Stefan de Graaf


Het investeringsfonds ARK Invest verkocht op maandag 499.149 aandelen van Coinbase (COIN). De totale waarde van de verkoop bedraagt $90 miljoen. De verkoop komt na zeer sterke kwartaalcijfers van de crypto beurs. 

397.924 COIN aandelen werden verkocht uit het ARK Innovation ETF (ARKK), 45.433 vanuit het ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) en 55.792 aandelen vanuit het ARK Fintech Innovation ETF (ARKF).


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto

ARK verkoopt aandelen van crypto exchange Coinbase

ARK Invest heeft na de verkoop nog ongeveer 6,2 miljoen COIN aandelen in bezit. Sinds juni 2023 is de COIN voorraad van ARK consequent aan het afnemen. Toen had het fonds namelijk meer dan 11 miljoen COIN aandelen in beheer.

Sinds de kwartaalcijfers steeg de koers van COIN binnen twee dagen met ruim 19 procent van $162 naar $193 dollar. Momenteel staat de koers op $180. Aangedreven door een sterke crypto markt doet ook COIN het deze maand fantastisch. Begin deze maand stond de koers namelijk nog op $114.

De opbrengst van het afgelopen kwartaal lag met $953 miljoen maar liefst 16,55 procent hoger dan werd verwacht. In totaal verdubbelde de opbrengst ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar. In reactie op de sterke kwartaalcijfers, die op donderdag bekend werden gemaakt, pasten meerdere analisten hun prognoses voor het COIN aandeel aan. 

Niet iedereen is overtuigd

Niet alle analisten zijn echter positief. Zoals bekend heeft Coinbase de bitcoin van de 10 bitcoin ETF’s in beheer. Volgens een analist van JP Morgan is Coinbase echter niet transparant genoeg over diens rol omtrent de bitcoin ETF’s.

“Vanwege de media aandacht en markt anticipatie voor de bitcoin ETF’s, zeker vanwege de betrokkenheid van Coinbase, hoopten we dat het bestuur robuustere inzage had gegeven over de details en afspraken met de ETF uitgevers. Vanwege de afwezigheid van deze details blijven we sceptisch over de ware opbrengst impact van de ETF’s en de capaciteiten om een tegengewicht te zijn voor het verlies van volume in de spotmarkten.”

Aldus Kenneth Worthington van JP Morgan die dus zijn twijfels heeft ondanks de geweldige kwartaalcijfers van Coinbase. Andere analisten lijken zich hierover dus geen zorgen te maken. Het grootste deel van de analisten verbeterde namelijk hun waardering voor het aandeel.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment