Crypto evenement bevestigt oogschade bezoekers

Stefan de Graaf


Onlangs deelde we het nieuws dat aanwezigen bij een evenement van Bored Ape Yacht Club, het bedrijf achter de grootste gehypte non-fungible token (NFT) collectie, extreem veel last kregen van hun ogen. Meer dan een tiental mensen moest zelfs naar het ziekenhuis. Inmiddels heeft het bedrijf via officiƫle kanalen de oorzaak van de oogproblemen bevestigd.


šŸŽ Deze week: Handel je eerste ā‚¬10.000 in crypto helemaal gratis

ApeFest oogschade

Het evenement, bekend onder de naam ApeFest, had een aantal UV-A lichten geĆÆnstalleerd. UV-A lichten zijn een type ultraviolet (UV). Het vormt het grootste deel, ongeveer 95%, van de UV-straling die het aardoppervlak bereikt vanuit de zon. UV-A straling heeft minder energie dan andere vormen van UV-licht, zoals UV-B en UV-C. Dit maakt het minder schadelijk. Langdurige of intense blootstelling aan UV-A kan bijdragen aan huidveroudering en schade aan het netvlies in het oog, zoals we zagen bij het evenement.

De conclusie van Yuga Labs kwam na een gezamenlijk onderzoek van Yuga Labs en Jack Morton Worldwide, de organisator van ApeFest. Ze voerden locatie-inspecties uit, hebben de apparatuur getest, interviewden de aannemers, en bekeken logboeken en specificatiebladen van de apparatuur. Het NFT bedrijf heeft gevraagd aan de getroffenen om hen te berichten op Twitter.

NFT markt op een dieptepunt

De NFT markt zit in een sleur en dat is goed te zien wanneer we naar de data kijken. Volgens een onderzoeksrapport van crypto exchange Binance heeft de NFT markt zijn slechtste kwartaal in drie jaar doorgemaakt. De totale verkoop in het derde kwartaal van dit jaar bedroeg slechts $299 miljoen. De daling is te zien in een aanzienlijke afname in de bodemprijzen van bekende collecties, zoals de Bored Apes van Yuga Labs.

Het aantal unieke kopers in de NFT sector is met 14% afgenomen, en de gemiddelde verkoopprijs van een NFT is fors gedaald van bijna $800 in augustus 2021 naar onder de $40. 95% van alle NFT-collecties wordt volgens het onderzoek als vrijwel waardeloos beschouwd.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment