‘Crypto echt niet populair onder grote investeerders,’ aldus JPMorgan

Stefan de Graaf


Naarmate de crypto-industrie groeit, beginnen cryptocurrencies ook populairder te worden bij institutionele investeerders. Toch duurt het lang voordat grote handelaren interesse hebben in de sector. Volgens de grootste bank ter wereld, JP Morgan, hebben maar weinig institutionele handelaren interesse in blockchain.


🎁 Begin het nieuwe jaar goed: €10,- gratis crypto naar keuze

Interesse in blockchain flink afgenomen voor 2024

De bankenreus zet aan het begin van elk jaar in het onderzoek ‘de e-Trading Edit’ uiteen waar handelaren voor het komende jaar interesse in hebben. Voor dit jaar heeft het de enquête afgenomen onder ruim 4.000 institutionele handelaren. 78% van deze groep is niet van plan om het komende jaar te handelen in cryptocurrencies. In 2023 lag dit deel nog op 72%.

Of dat betekent dat ze überhaupt geen crypto bezitten, dus ook niet voor de langere termijn, is niet duidelijk. Ook blijkt dat slechts 7% denkt dat blockchain de belangrijkste nieuwe technologie zal zijn voor de wereld van handelen in activa in de komende 3 jaar. Voor handelaren zou volgens 61% van de ondervraagden artificial intelligence (AI) en machine learning veel belangrijker zijn.

Opvallend genoeg was de interesse in blockchain-technologie in de twee voorgaande jaren veel groter, toen lag ditzelfde percentage nog op 12% en 25%. De enige maatstaf die groeide was het aandeel investeerders dat nu al handelt in crypto. Dat was in 2023 nog 8%, nu is dat 9%. Verder verwacht 12% dit jaar te beginnen met handelen in crypto.

JP Morgan-CEO Dimon blijft kritisch op crypto

De zakenbank doet dus wel onderzoek naar de crypto- en blockchain-industrie. JP Morgan-CEO Jamie Dimon is een openlijke scepticus van cryptocurrencies. Zo noemde hij bitcoin (BTC) onlangs nog ponzifraude en een ‘pet rock.’ De topman denkt zelfs dat bitcoin zal verdwijnen zodra alle coins zijn gedolven.

Wel duurt dat naar verwachting nog even, tot het jaar 2140 om precies te zijn. Tegelijkertijd is het bedrijf wél blij met blockchain-technologie, waar het zelfs al gebruik van maakt. De bitcoin koers is naar het einde van vorig jaar toe hard gestegen. Analisten van JP Morgan verklaarden toen dat de stijging mede is veroorzaakt door grote handelaren.


Post Views: 55Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment