Crypto detective wint $150.000 voor onthulling Trump token maker

Stefan de Graaf


Eerder deze week zorgde een nieuwsbericht op de nieuwswebsite Pirate Wires voor een grote beweging van een nieuwe memecoin.

Op de website werd, zonder verdere onderbouwing, de bewering gedaan dat Trumpcoin (DJT) directe verbanden heeft met de voormalig Amerikaanse president Donald Trump. Als gevolg van dit gerucht schoot de koers van de memecoin met meer dan 300% de lucht in.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Beloning van 150.000 dollar voor crypto detective

Blockchain analysebedrijf Arkham schreef vervolgens een beloning uit van maar liefst 150.000 dollar, voor de persoon die kon achterhalen wie er daadwerkelijk achter de memecoin zat. De bekende crypto speurder ZachXBT, ontdekte als eerste wie er achter de coin zat en kon daarmee dit mooie bedrag aan zijn rekening toevoegen.

ZachXBT kwam erachter dat de beruchte Martin Shkreli achter de munt zit. De ontdekking van ZachXBT werd door Arkham bevestigt via het sociale mediaplatform X (Twitter). Daar deelde Arkham het volgende bericht:

“De zoektocht is door ZachXBT opgelost. Om 23:49 uur UTC stuurde Zach de definitieve bewijzen dat Martin Shkreli de oprichter is van de DJT token.” 

Oplichter bleef gelijk volhouden over Trump munt

Tijdens het onderzoek bleef Shkreli, die eerder veroordeeld is vanwege fraude in effecten, volhouden dat DJT de officiële token is van de campagne van Trump. Ook wedde hij met een andere cryptohandelaar voor 100 miljoen dollar dat de munt echt legitiem was. Later claimde Shkreli dat de cryptohandelaar zich uit de weddenschap had teruggetrokken.

Kort nadat ZachXBT had gedeeld wie achter de munt zat, deelde hij dat Shkreli hem een privé bericht had gestuurd. De munt zou in samenwerking met Barron, zeer waarschijnlijk de zoon van Donald Trump, zijn gemaakt. Er was echter geen bewijs dat de munt daadwerkelijk in samenwerking was gemaakt. Later die avond kwam Shkreli toch terug op het eerdere verhaal en liet hij weten de echte ontwikkelaar te zijn van de munt.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bekende fraudeur in de farmaceutische wereld

Shkreli is een bekende in de fraudeurs wereld. Zo was hij in 2015 de directeur van het farmaceutische bedrijf Turing Pharmaceuticals, toen hij er persoonlijk voor zorgde dat een levensreddende medicatie maar liefst 5000% in prijs steeg. Dit had grote gevolgen voor patiënten die van het middel afhankelijk waren, zij konden de medicatie niet meer betalen. Het geheel leverde hem de bijnaam “pharma bro” op. Vervolgens werd hij in 2017 voor een ander delict veroordeeld tot een gevangenisstraf van maar liefst zeven jaar, maar werd vervroegd vrijgelaten in 2022.

Woensdag liet de fraudeur via een X-post nog weten dat hij er nog steeds van overtuigd is dat hij kan aantonen dat Trump en/of zijn familie direct betrokken waren bij de ontwikkeling van de memecoin. Het team achter de presidentskandidaat Trump heeft zelf geen commentaar gegeven op het voorval. 


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment