Crypto detective deactiveert X account, imitators zaaien chaos

Stefan de Graaf


De soms ‘legendarisch’ genoemde crypto detective ZachXBT heeft naar verluidt zijn X (voorheen Twitter) account gedeactiveerd. Het profiel van de speurneus is nog wel vindbaar, maar voor een tijdje zal hij geen dingen meer posten. Nu hij afwezig is, lijken imitators hard bezig te zijn met het oplichten van mensen.


Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Crypto legende ZachXBT deactiveert X account, oplichters slaan toe

ZachXBT was ooit een actieve crypto investeerder. Na een tijd te hebben gehandeld werd hij helaas voor hem het slachtoffer van een zogeheten ‘rug pull’. Bij een dergelijke scam gaan de makers van een crypto project er met het geld vandoor. De onfortuinlijke gebeurtenis had echter een keerzijde: het maakte de weg vrij voor de geboorte van een legendarische crypto detective.

Zach legde tientallen frauduleuze crypto projecten bloot, spoorde talloze diefstallen op en bracht miljoenen euro’s aan crypto terug naar de rechtmatige eigenaren. Nu heeft hij na een tumultueuze periode, temidden van een rechtszaak, zijn account gedeactiveerd. Voor hoe lang dit duurt is niet bekend. 

Imitators hebben gelijk gebruikgemaakt van de afwezigheid en proberen massaal mensen op te lichten. Er waren al vele ZachXBT nepaccounts aanwezig op X en Telegram, maar het aantal schijnt te zijn toegenomen. De accounts doen alsof ze de detective zijn en maken mensen wijs dat ze gehackt worden. 

Onwetendheid leidt tot extra schade onder crypto handelaren

Michael Khekoian, partnerschapsdirecteur bij Web3 beveiligers Wallet Guard, heeft zijn zorgen over deze ontwikkeling geuit. Op X schrijft hij:

“Attentie! Houd jullie ogen open, er zijn neppe @zachxbt accounts die proberen mensen op te lichten door middel van hulp aan te bieden.”

De deactivatie van ZachXBT’s account werd enkel gedeeld door de detective in zijn Telegram kanaal. Op X zelf werd niets vermeld, wat tot onwetendheid van zijn volgers heeft geleid. Het laatste bericht dat door ZachXBT op X werd geplaatst dateert van 18 december. 

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment