Crypto beurs lijdt aan $258 miljoen uitstroom na dalend vertrouwen

Stefan de Graaf


De cryptobeurs HTX, gelinkt aan Justin Sun, ervaart een financiële tegenslag nadat hackers tientallen miljoenen buitmaakten. Het incident leidde uiteindelijk tot een massale netto uitstroom van ongeveer $258 miljoen aan activa.

HTX, voorheen bekend als Huobi, incasseerde door de hack een aanzienlijk verlies van $30 miljoen. Na het incident op 22 november pauzeerde de cryptobeurs tijdelijk zijn diensten voor opnames en stortingen.


🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud

Ondanks compensatie stroomt $258 miljoen uit crypto exchange HTX

Diezelfde dag beloofde Justin Sun, oprichter van het Tron-netwerk, om alle getroffen gebruikers volledig te compenseren. Sun verkondigde in een bericht op X dat de gemeenschap gerust kan ademhalen omdat volgens hem de HTX-fondsen veilig zijn.

Recente gegevens van DefiLlama tonen aan dat de reserves van de cryptobeurs voor 32,3% bestaat uit bitcoin (BTC) en voor 31,8% uit tron (TRX). Deze cryptomunt van de Tron-blockchain, een platform gericht op gedecentraliseerde content voor entertainment, lanceerde in 2017 onder leiding van Sun.

Ondanks deze belofte kozen bezorgde investeerders ervoor om hun activa van de cryptobeurs af te halen. Hierdoor kreeg HTX te maken met een netto uitstroom van $258 miljoen. Op 28 november hervatte de cryptobeurs HTX zijn diensten opnieuw.

Cryptobeurzen gelinkt aan Justin Sun zwaar getroffen

Deze prille hack was niet het enige incident waarmee HTX te maken kreeg. In de afgelopen twee maanden vonden er maar liefst 4 incidenten plaats waarbij cryptobeurzen, gelinkt aan Sun, het doelwit waren.

De eerste aanval vond minder dan twee weken na het omdopen van Huobi naar HTX plaats. Een onbekende aanvaller wist op 24 september bijna $8 miljoen van het handelsplatform te stelen.

Op 10 november werd Poloniex het slachtoffer van een hack van $100 miljoen. Dit incident werd waarschijnlijk veroorzaakt door het compromitteren van een privésleutel.

HECO Chain bridge, een tool voor het verplaatsen van digitale activa tussen verschillende blockchain-netwerken, werd ook zwaar getroffen. Een aanval op 22 november leidde tot een verlies van $86,6 miljoen.


Solana omarmt wereldwijd cultureel erfgoed

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

$363 miljoen gestolen in november

Ondanks deze tegenslagen blijft HTX de nummer 16 in de lijst van grootste cryptobeurzen op basis van het handelsvolume. Volgens gegevens van CoinMarketCap had de cryptobeurs in de afgelopen 24 uur een handelsvolume van $1,6 miljard.

November was de slechtste maand van 2023 voor de crypto-industrie. In deze maand slaagden hackers erin om $363 miljoen aan crypto te stelen.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment