Crypto analist legt uit waarom hij altcoins topinvesteringen vindt

Stefan de Graaf


Iedere cryptocurrency die geen bitcoin (BTC) is, wordt een altcoin genoemd in de financiële wereld. De hoeveelheid altcoins is dan ook enorm, waarvan vele geweldige prestaties leveren. Sommigen beweren echter dat bitcoin, die de helft van de hele crypto markt omvat, de enige goede investering is. De Nederlandse crypto analist Michaël van de Poppe is het hier niet mee eens.


Crypto in 2024: Een overzicht van de belangrijkste onderwerpen

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

‘Waarom altcoins een goede investering zijn’

 De financiële markten bewegen doorgaans door marktsentiment. Hypes en de intuïtie van investeerders spelen vaak een belangrijke rol voor de koersen. Altcoins als solana (SOL) hebben een indrukwekkende stijging van 10x doorgemaakt. Injective (INJ) levert eveneens opmerkelijke prestaties. 

De vraag die bij velen nu opdoemt, is of altcoins nog steeds een aantrekkelijke investering zijn. Dat zijn ze, aldus de Nederlandse crypto analist Michaël van de Poppe. Dat schrijft hij in een bericht op X (voorheen Twitter) aan zijn bijna 700 duizend volgers. Er vinden echter marktrotaties plaats, waarbij specifieke ecosystemen beter presteren dan andere. 

In het bijzonder heeft het Solana-ecosysteem recentelijk opmerkelijke resultaten behaald. De munt staat dik in het groen, evenals de op solana gebouwde memecoin bonk (BONK). Deze steeg met meer dan een factor 50 in zeer geringe tijd.

Wat maakt altcoins dan een goede investering?

Een cruciale overweging is nu of de munten die momenteel veel aandacht krijgen op sociale media ook daadwerkelijk de beste investeringsmogelijkheden zijn. Daarnaast rijst de vraag of bitcoin nog steeds de beste keuze is. Wellicht dat ethereum (ETH) een hoger rendement kan opleveren. 

Veel investeerders vragen zich af of bitcoin nog wel rendement zal opleveren. Sommigen zijn bang voor een sell the news situatie. Hierbij is de koers in anticipatie voor een gebeurtenis al te hard gestegen. Daarna daalt het juist indien het desbetreffende moment aanbreekt. In deze context lijkt het idee om naar ethereum over te schakelen volgens de Nederlander redelijk.

Het is belangrijk om in te zien dat flinke koersstijgingen bepaalde munten uit balans kunnen doen raken. Hierdoor neemt de volatiliteit af en verkopen investeerders om winst te maken. Daarna roteren ze vaak naar andere altcoins. De initiële hype op sociale media kan een mini-‘Euforie’-fase creëren, maar realiteit komt volgens Van de Poppe vaak snel om de hoek kijken.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment