Crypto als bitcoin hebben sleutelrol in financiën, zegt IMF onverwachts

Stefan de Graaf


Kristalina Georgieva, directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), sprak zojuist over de toekomst van crypto en blockchain tijdens een toespraak in Seoul, Zuid-Korea.

In haar toespraak, getiteld “Leaving the Wild West: Taming Crypto and Unleashing Blockchain”, bespreekt Georgieva de crypto en het belang van regelgeving.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Het ‘Wilde Westen’ van crypto

De beginjaren van crypto worden vaak vergeleken met het ‘Wilde Westen,’ zo ook door Georgieva. De vroege dagen van crypto worden volgens haar gekenmerkt door gebrek aan regelgeving, hoge volatiliteit en marktcrashes.

Ze meldt dat veel beleggers de dupe hiervan zijn geweest. Ze benoemt specifiek de oprichters van Binance en FTX, die beide schuldig werden bevonden aan financiële misdrijven.

Crypto als bitcoin onderdeel van financiële toekomst

Toch ziet Georgieva ook een toekomst waarin crypto een prominente rol kunnen spelen. Ze benadrukt dat cryptovaluta als bitcoin (BTC) niet zullen verdwijnen.

“Bitcoin handelt nu op zijn hoogste waarde sinds april 2022. De marktkapitalisatie van crypto is het afgelopen jaar verdubbeld. En nog steeds zoeken mensen ongeveer 20 keer vaker naar het woord ‘bitcoin’ dan naar ‘gezondheid en welzijn’, en 7 keer vaker dan naar ‘klimaatverandering’”, aldus Georgieva.

Dat is een veel positievere houding ten opzichte van de opkomende sector dan we voorheen zagen vanuit het IMF.


Uitlevering Terra (LUNA) oprichter meerdere maanden uitgesteld

  • icon-overheidregulatie

    Overheid en regulatie

Duidelijke regelgeving voor crypto nodig, zegt IMF directeur

Georgieva waarschuwt echter voor de risico’s van ‘crypto-ization’, waarbij cryptovaluta de plaats innemen van lokale valuta. Volgens haar zou dat leiden tot problemen met monetair beleid en fiscale stabiliteit.

Ze benadrukt daarom het belang van duidelijke regels. Ze verwijst naar een rapport van het IMF en de Financial Stability Board dat richtlijnen biedt voor de regulering van cryptovaluta. Deze omvatten het niet erkennen van cryptovaluta als wettig betaalmiddel, het toepassen van consistente wetten en regelgeving, en het coördineren van beleid wereldwijd. Landen als Zuid-Korea nemen al stappen om deze richtlijnen te implementeren, zegt Georgieva.

De IMF directeur sprak ook over de potentie van blockchain-technologie. Ze vertelt hoe banken blockchain kunnen gebruiken om handelsinfrastructuur te verbeteren, kosten te verlagen en financiële toegankelijkheid te vergroten.

Post Views: 111

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment