Crypto adoptie in de lift dankzij samenwerking Ledger en Coinbase

Stefan de Graaf


Hardware walletfabrikant Ledger en de Amerikaanse crypto exchange Coinbase hebben de handen ineengeslagen om eigen beheer van crypto te vergemakkelijken. Dankzij de samenwerking kunnen gebruikers van Ledger crypto kopen zonder de complexiteit van het handmatig overbrengen naar de hardware wallet.


Start gratis met crypto 📈: Bitvavo geeft alle Nederlanders vandaag €10 gratis crypto naar keuze 🚀. Meld je vandaag aan 🚀

Coinbase Pay integratie in Ledger Live

Met de samenwerking zijn Ledger-gebruikers niet meer gedwongen Ledger Live, de interface waarmee klanten van ledger hun crypto kunnen beheren, te verlaten in het aankoopproces van crypto. Ledger kondigde vandaag de samenwerking aan.

Coinbase Pay maakt namelijk zijn intrede tot Ledger Live. Coinbase Pay maakt het mogelijk om op een externe self-custody wallet in te loggen met je Coinbase-account om op een gemakkelijke en directe manier digitale activa aan te schaffen.

De nieuwe integratie biedt niet alleen een nieuwe reeks aan betalingsmethoden – waaronder ACH, Visa en Mastercard – maar zorgt er tevens voor dat de nieuw aangekochte cryptomunten direct op de hardware wallet staan.

Voorheen moesten Coinbase klanten simpelweg de exchange in gebruik nemen om crypto aan te schaffen, om deze vervolgens zelf naar hun desbetreffende Ledger-walletadressen te versturen.

Crypto self-custody wordt aantrekkelijker

Er kleven enkele risico’s bij het versturen van crypto van het ene naar het andere adres. Zo kun je je fondsen kwijtraken wanneer je een fout maakt bij het invoeren van het ontvangstadres. Ook dien je de juiste blockchain in gebruik te nemen.

Zeker voor beginners wil er nog wel eens wat fout gaan, en dus zijn zij vaak degene die hun munten niet in eigen beheer nemen.

Dankzij de recente samenwerking tussen Ledger en Coinbase wordt self-custody nu eenvoudiger doordat het overboeken van crypto naar een Ledger hardware wallet niet meer nodig is.

Door zelf je private keys, de cruciale informatie die toegang geeft tot je crypto, in handen te hebben, ben je niet afhankelijk van de beveiligingspraktijken van derde partijen zoals cryptobeurzen. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om volledige controle te hebben over hun tegoeden.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment