Coinbase CEO reageert op torenhoge boete crypto exchange Binance

Stefan de Graaf


Afgelopen week ontving Binance, de grootste crypto-exchange ter wereld, een enorme boete van $4 miljard. Ook de CEO van Binance, Changpeng Zhao, moest aftreden.

Brian Armstrong, CEO van cryptobeurs Coinbase, reageert op het incident en benadrukt het belang van het volgen van de regelgeving in de cryptowereld.


📈 Bitcoin verdienen? Eenvoudig vanuit huis, geen technische kennis nodig!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Regelgeving bevestiging voor crypto succes

Binance werd onlangs geconfronteerd met boetes en onderzoeken in verschillende rechtsgebieden. Binance zou ongeregistreerde effecten verkopen en zich schuldig gemaakt hebben aan fraude en marktmanipulatie.

Armstrong ziet deze ontwikkelingen als een bevestiging dat het volgen van regels de juiste beslissing was.

“We wilden de transparantie vergroten en de lat voor vertrouwen hoger leggen, dus gingen we in 2021 naar de beurs. Dit betekende dat we niet altijd zo snel konden handelen als anderen. Het is moeilijker en duurder om een ​​nalevende aanpak te volgen.

Je kunt niet elk product lanceren dat klanten willen als het illegaal is. Maar het is de juiste aanpak omdat we geloven in de heerschappij van de wet,” aldus Armstrong.

Armstrong benadrukt het belang van het opbouwen van een constructieve relatie met regelgevers en het nemen van proactieve maatregelen om aan de regelgeving te voldoen.

Armstrong gebruikt het incident om uit te halen naar Binance. Hij is van mening dat zijn beurs minder hard groeide dan de concurrent doordat het serieuzer met de regelgeving omging.

Armstrong plotseling vol lof over crypto regulering

Armstrong is plotseling lovend over de Amerikaanse regelgeving. Zo ziet hij vooral de lange termijn voordelen ervan in:

“Amerikanen zouden niet naar niet-gereguleerde buitenlandse beurzen moeten gaan om te profiteren van deze technologie. Deze industrie zou hier in Amerika moeten worden opgebouwd, op een conforme manier, onder Amerikaanse wetgeving.”

Dat is nogal verrassend aangezien Armstrong het afgelopen jaar regelmatig heeft uitgehaald naar de onduidelijke regelgeving in de VS en het strenge toezicht van de Securities and Exchange Commission (SEC). Coinbase is om deze reden aan het breiden buiten de VS.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment