China neemt crypto technologie tóch serieus, komt met nieuwe plannen

Stefan de Graaf


China gaat een duidelijke strategie bekendmaken voor de Web 3 industrie. Dit maakte het Chinese Ministerie van Wetenschap en Technologie op dinsdag bekend. De strategie heeft onder andere betrekking op erfenis, innovatie, veiligheid en verplichtingen van de regering.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Wat zijn China’s crypto plannen?

Hoewel het verhandelen en het minen van crypto officieel verboden is in China, maken veel Chinezen wel gebruik van NFT’s (non-fungible tokens). Ook is Web 3 gaming erg populair in het land. De sector is daarom zeker niet onbelangrijk voor de Chinese regering. Ook heeft het ministerie aangekondigd Web 3 innovatie te gaan promoten, onderzoek te steunen en talent in de industrie te verhogen.

Web 3 gaat verder dan enkel digitale assets. De term heeft eigenlijk betrekking op alles dat gebruikmaakt van blockchain technologie. Ondanks de Chinese afkeer van crypto mining en crypto handel op exchanges, is China druk bezig met de ontwikkeling van blockchain technologie. Eerder werden er in het land al blockchain pilots uitgevoerd in processen binnen de volgende sectoren: energie, recht, copyright en handel financiën.

Naar verluidt zal de nieuwe Web 3 strategie zich “focussen op cruciale gebieden zoals regering en industrie, nieuwe bedrijfsmodellen op basis van bijvoorbeeld NFT’s en dApps aanmoedigen, en de innovatieve toepassing van Web 3 en de constructie van een digitaal ecosysteem”.

Crypto adoptie in China

China timmert dus hard aan de weg om crypto technologie zo effectief mogelijk toe te passen. Vorige week berichtten we ook al over een Chinese toepassing van blockchain technologie. China staat namelijk op het punt om een service te lanceren voor digitale identiteitsverificatie met behulp van crypto-technologie.

Volgens de Chinese staatsmedia moeten de zes grootste sociale mediaplatforms hun gebruikers gaan dwingen om hun echte naam in het openbaar te tonen. Dit moet volgens staatsmedia de geloofwaardigheid vergroten en het publieke toezicht op deze platforms faciliteren. Lees hier meer over deze opmerkelijke nieuwe Chinese plannen.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment