Cathie Wood’s ARK zet Bitcoin markt op scherp met massale verkoop

Stefan de Graaf


In de afgelopen maand heeft Cathie Woods ARK Investment Management meer dan 700.000 aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), het grootste bitcoin (BTC) fonds ter wereld, verkocht. Deze verkoop komt op een opmerkelijk moment, gezien de aanhoudende stijging van de bitcoin koers en de algehele marktopleving.


📈 Steeds meer Nederlanders maken zelf Bitcoins, zonder technische kennis!

  • Advertentie
  • Rollman Mining

De crypto-investeringen van ARK Invest

GBTC is een populaire keuze onder institutionele beleggers die indirect in bitcoin willen investeren. Volgens de gegevens heeft het ARK Next Generation Internet ETF (ARKW) ongeveer $1 miljoen aan GBTC aandelen verkocht. Dat deed het op 22 november, de dag voor Thanksgiving, toen het fonds van Grayscale rond de $30 verhandelde.

Volgens rapporten heeft ARK Investment Management deze verkoop doorgevoerd in verschillende tranches, wat de omvang ervan benadrukt. Deze aandelen waren niet beperkt tot GBTC; het fonds verkocht ook aandelen van Coinbase, een van de grootste cryptobeurzen ter wereld.

De beweegredenen achter de verkoop zijn niet volledig duidelijk, maar sommige analisten suggereren dat Cathie Wood wellicht haar portfolio optimaliseert om in te spelen op nieuwe kansen in de snel evoluerende wereld van crypto. Dit komt nadat eerdere rapporten aantonen dat ARK Investment Management zijn blootstelling aan bitcoin verminderde in vergelijking met eerdere kwartalen.

Een opmerkelijk moment voor bitcoin verkoop

De timing van de verkoop is opmerkelijk, aangezien de bitcoin prijs recentelijk weer een opwaartse trend vertoonde. Sommige waarnemers speculeren dat ARK Investment Management winst neemt te midden van de recente marktopleving. De bitcoin koers kwam vrijdag nog kort boven de $38.000 uit en wist dat te bereiken ondanks de juridische problemen bij meerdere grote beurzen.

Daarnaast is het opvallend omdat de oprichter en CEO van ARK, Cathie Wood, lyrisch is over de toekomst van bitcoin: zo gaat ARK uit van een Bitcoin prijs van $600.000. Ook staat ARK Invest als een van de eerste vermogensbeheerders in de rij met een aanvraag voor een spot bitcoin-ETF.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment