Cardano topman voorziet miljoenen gebruikers op het netwerk

Stefan de Graaf


Cardano (ADA) was in de afgelopen bullmarkt één van de meest populaire coins, het haalde dan ook één van de hoogste rendementen van alle grote altcoins. Cardano-medeoprichter Charles Hoskinson voorziet een voorspoedige toekomst voor de Cardano-blockchain.


🎁 Nieuw: Bitcoin mining vanuit huis! Eerste €500 cadeau

  • Advertentie
  • Rollman Mining

Cardano’s Charles Hoskinson is bullish

Op sociale mediaplatform X verklaart hij dat het Cardano-ecosysteem steeds meer nieuwe mogelijkheden krijgt. Dat trekt ook nieuwe gebruikers, en hij denkt dat het gebruikersaantal in de toekomst in de miljoenen kan lopen. Op het moment van schrijven zijn dat er volgens Cardano Explorer nog geen 400.000 per maand.

Ook vindt hij het frustrerend dat men claimt dat het project niet direct en transparant genoeg is over projecten. Critici beschrijven de CIP 1694-upgrade als een zet die het netwerk ‘oligarchisch’ zou maken. Zelf vindt hij dat het netwerk communicatief juist erg vaardig is en dus exact het tegenovergestelde is.

Cardano’s achterliggende bedrijf, Input Output Global, heeft de afgelopen tijd verschillende bedrijven overgenomen. Denk daarbij aan de walletprovider Nami en dataprivacybedrijf Midnight. “Hoe is [beveiligingstechnieken toevoegen aan het ecosysteem] Cardano achterwegen laten?!” vraagt Hoskinson op X. “Midnight gaat tientallen miljoenen gebruikers naar het Cardano-ecosysteem brengen.

Grote ontwikkelingen op Cardano

In een andere thread verklaarde Midnight gisteren dat het de eerste groep ontwikkelaars heeft gekozen, die het Cardano-netwerk een beveiligingsboost gaan geven. De blockchain is de afgelopen tijd geen vreemde van groot nieuws. In oktober pakte het de koppositie wat het aantal softwareontwikkelaars betreft. Er wordt dus hard gewerkt aan nieuwe functies.

In 2023 zagen veel nieuwe functies al het levenslicht. Denk daarbij aan Hydra Pay en aan de stablecoin Djed, die speciaal is gemaakt voor het Cardano-netwerk.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment