Cardano netwerk in volle bloei met behalen van indrukwekkende mijlpaal

Stefan de Graaf


Het Cardano (ADA) netwerk is de afgelopen tijd drukbezocht. Het totale aantal verwerkte transacties is de afgelopen maanden namelijk met indrukwekkende cijfers toegenomen, wat duidt op een groeiende vraag richting de blockchain.


šŸŽ Begin het nieuwe jaar goed: ā‚¬10,- gratis crypto naar keuze

4 miljoen nieuwe Cardano transacties

Input Output Global (IOG), het bedrijf achter de ontwikkeling van Cardano, deelde afgelopen vrijdag zijn wekelijkse update op sociale mediaplatform X. Hierin worden de laatste ontwikkelingen op het netwerk besproken.

Het meest opvallende betreft de stijging in het aantal transacties. In de afgelopen 2 maanden zijn er maar liefst 3,9 miljoen transacties verwerkt op de blockchain van Cardano. Hiermee staat de teller wat betreft het totale aantal transacties op 82,7 miljoen.

In hetzelfde tijdsbestek zijn er 8 nieuwe projecten op het netwerk gestart, terwijl er nog eens 17 in ontwikkeling zijn. Dit brengt het totale aantal gelanceerde projecten op 157, met nog eens 1.320 in ontwikkeling.

De afgelopen week zijn er tevens 480.000 nieuwe native tokens op het netwerk gemint. Hierdoor komt het cumulatieve aantal nu op 9,48 miljoen.

Daarnaast hebben Plutus-scripts, die smart contracts op het netwerk mogelijk maken, een significante groei meegemaakt. 81 V1-scripts en 13.091 V2-scripts zijn de afgelopen 7 dagen toegevoegd aan de totale stapel. Alles bij elkaar opgeteld telt het netwerk nu 6,332 V1-scripts en 17.718 V2-scripts.

Cardano koers heeft het moeilijk

Terwijl het er achter de schermen gunstig uitziet voor Cardano, heeft de onderliggende koers het moeilijk de afgelopen tijd.

De koers staat momenteel namelijk flink lager dan zijn absolute piek van medio december. Halverwege de feestmaand werd namelijk een hoogtepunt van 0,6789 dollar bereikt, maar op het moment van schrijven staat de koers meer dan 25 procent lager op 0,5040 dollar.

De afgelopen week is de koers echter wel iets opgekrabbeld. Om precies te zijn staat cardano 2,67 procent hoger dan aan het begin van de week.

Vragen over dit nieuws?Ā Doe gratis mee met onze bruisende Discord-communityĀ van meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiĆ«ren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Nu gratis: volg al je investeringen


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment