Blockchain-robots serveren koffie met een vleugje crypto-beloningen

Stefan de Graaf


De technologische vooruitgang in crypto staat niet stil en recentelijk kreeg dit een nieuwe dimensie tijdens een evenement in Dubai, waar volledig geautomatiseerde robots niet alleen koffie serveerden, maar ook ijs met strooisels, allemaal aangedreven door blockchain-technologie. Tegelijkertijd werden er crypto-beloningen gegeven voor elke kop koffie die werd geserveerd.


Start gratis met crypto šŸ“ˆ: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Blockchain en robots: een nieuwe synergie

Op het Token2049 event lanceerden Peaq, een layer-1 blockchain, samen met XMAQUINA en ELOOP een levende demonstratie van het tokeniseren van autonome, ā€˜waarde genererendeā€™ robots. Deze robocafĆ© demonstratie liet zien hoe bezoekers cryptobeloningen konden verdienen met elke verkochte kop koffie, wat illustreert hoe ver de integratie van crypto en alledaagse activiteiten kan gaan.

De toepassingen van dergelijke technologie zijn niet beperkt tot cafƩs. Volgens Mauricio Zolliker, medeoprichter en CEO van XMAQUINA, zijn er plannen om deze technologie uit te breiden naar andere sectoren zoals logistiek, landbouw, productie en zelfs milieumonitoring. Dit zou niet alleen economische groei kunnen stimuleren door nieuwe bedrijven te bevorderen, maar ook banen kunnen creƫren in processen waar automatisering traditioneel banen zou kunnen vervangen.

Een geautomatiseerde crypto-toekomst

In plaats van slechts toeschouwers te zijn kunnen mensen daadwerkelijk deelnemers worden door te investeren in de technologieĆ«n die hun dagelijks leven zullen beĆÆnvloeden. Dit is een belofte voor een meer inclusieve toekomst waarin automatisering niet als een bedreiging wordt gezien, maar als een kans voor iedereen om een belanghebbende te worden.

Uit een recent rapport van McKinsey blijkt dat automatisering het potentieel heeft om tegen 2030 bijna 375 miljoen banen weg te vagen. Voeg daar kunstmatige intelligentie (AI) aan toe en er zullen nog eens 12 miljoen banen verloren gaan in hetzelfde tijdsbestek. Maar volgens Zolliker is deze angst door de komst van nieuwe technologie wellicht wat overdreven.

ā€œIedereen wordt een belanghebbende, niet alleen de 1%, wat een duurzamere benadering van automatisering is dan de alternatieven,ā€ vertelde Zolliger aan Cointelegraph.

Met deze ontwikkelingen in de blockchain-technologie is het duidelijk dat de toekomst van werk en interactie met technologie spannende nieuwe mogelijkheden biedt. Wat ons mogelijk te wachten staat, is een wereld waarin technologie ons niet alleen dient, maar waar we actief deel van uitmaken.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment