BlackRock zet nog groter in op bitcoin en gaat de BTC ETF’s kopen

Stefan de Graaf


BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld, lanceerde in januari de BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT).

Het is verreweg het best presterende fonds onder de nieuwe spot bitcoin (BTC) ETF’s. BlackRock heeft echter nog meer plannen voor bitcoin en ETF’s en heeft hiervoor een aanvraag ingediend bij de toezichthouder.


🚀 Nederlanders geven al onze lezers gratis crypto; pak jouw gratis $MATIC

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Wat is het MALOX fonds van BlackRock?

Naast IBIT beheert BlackRock nog een groot aantal fondsen, waaronder het BlackRock Global Allocation Fund (MALOX).

MALOX is een gemengd fonds dat wereldwijd belegt in aandelen, obligaties en andere activa. Het heeft als doel een maximaal totaalrendement te behalen en streeft naar diversificatie en flexibiliteit door te investeren in verschillende markten en sectoren.

Het fonds werd al gelanceerd in 1989 en investeerde voorheen in grote bedrijven als Apple, Microsoft en meer. MALOX beheert momenteel ongeveer $19,3 miljard aan activa.

Nu wil BlackRock ook bitcoin-ETF’s aan MALOX toevoegen. Dat blijkt uit een aanvraag die BlackRock op 7 maart heeft ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

BlackRock gaat bitcoin ETF’s kopen

Uit de aanvraag blijkt dat BlackRock aandelen uit zijn eigen bitcoin-ETF alsmede andere bitcoin-ETF’s wil kopen voor het MALOX fonds.

“Het fonds kan aandelen in ETP’s verwerven die in het algemeen de prestatie van de prijs van bitcoin willen weerspiegelen door rechtstreeks bitcoin aan te houden – ‘Bitcoin ETP’s’ – inclusief aandelen van een bitcoin ETP gesponsord door een dochteronderneming van BlackRock,” aldus de aanvraag.

Met bitcoin-ETP’s, die “rechtstreeks bitcoin aanhouden”, wordt dus de nieuwe spot bitcoin-ETF’s bedoeld. In de aanvraag staat ook dat MALOX alleen zal investeren in bitcoin-ETF’s die op nationale aandelenbeurzen worden verhandeld.

Daar blijft het niet bij. Onlangs diende BlackRock ook een dergelijke aanvraag in voor een van zijn andere fondsen; de BlackRock Strategic Income Opportunities Fund (BSIIX). Ook met dit obligatiefonds wil Blackrock aandelen van bitcoin-ETF’s kopen.

Het kopen van de bitcoin-ETF’s kan voor een groei in de kapitaalstroming zorgen en dat zal uiteindelijk goed zijn voor de koers.

BlackRock heeft overigens ook bij de SEC een aanvraag ingediend voor een spot ethereum (ETH) ETF. De SEC had onlangs haar beslissing hierover uitgesteld, maar dat werd al verwacht. De markt verwacht dat de SEC eind mei haar beslissing bekend zal maken.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment