BlackRock ontmoet waakhond over BTC beursfonds

Stefan de Graaf


De Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse financiële waakhond, heeft deze week weer een ontmoeting gehad met BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld.

De twee partijen hadden natuurlijk ontmoet om de aanvraag voor een zogeheten bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) of beursfonds te bespreken.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin ETF: SEC ontmoet BlackRock voor derde keer

Uit gerechtelijke documenten blijkt dat de meeting op 14 december heeft plaatsgevonden. Twitteraar NLNico ontdekte blijkbaar als eerst de documenten:

Beide partijen hadden ontmoet om een voorgestelde regelwijziging te bespreken. Volgens ETF-expert James Seyffart van Bloomberg was dit de derde ontmoeting tussen SEC en Blackrock omtrent zijn bitcoin-ETF aanvraag.

Volgens collega Eric Bulchanas, ook een ETF expert van Bloomberg, is het opvallend dat tijdens dit gesprek niet de gebruikelijke groep had ontmoet.

Het gaat blijkbaar om officials van het kantoor van SEC voorzitter Gary Gensler zelf alsmede om Ben Tecmire, directeur van beleid bij Blackrock en voormalig adviseur bij de SEC.

Wat precies achter gesloten deuren is besproken, is helaas niet bekendgemaakt. De laatste tijd voert de SEC steeds vaker gesprekken met vermogensbeheerders over de bitcoin-ETF. Dat zorgt ervoor dat de markt de kans op een goedkeuring steeds groter acht.

Vorige week was nog Grayscale aan de beurt voor een derde meeting. Franklin Templeton had op dezelfde dag zijn eerste meeting met de SEC.

Uiterste BTC ETF deadline medio januari

Recent had de SEC wederom alle beslissingen over de bitcoin-ETF aanvragen uitgesteld, waaronder die van BlackRock, Grayscale, Fidelity, ARK Invest en meer.

Dat betekent echter dat SEC alsnog binnenkort een beslissing zal moeten nemen. Voor ARK Invest ligt namelijk de uiterste beslissingsdatum op 10 januari.

De kans lijkt groot dat de SEC meerdere aanvragen tegelijkertijd zal goedkeuren, maar er bestaat nog altijd een kans dat het alle aanvragen afwijst. In afgelopen jaren had de SEC dergelijke aanvragen ook allemaal massaal afgekeurd. Toen deed Blackrock echter nog niet mee.

Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment