‘BlackRock koopt vandaag $10 miljoen aan bitcoin voor ETF’

Stefan de Graaf


BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, heeft op dit moment een aanvraag lopen voor een bitcoin (BTC) Exchange-Traded Fund (ETF). Vandaag vond een belangrijk onderdeel van dit proces plaats. Het investeerde namelijk miljoenen dollars in het fonds ter voorbereiding.


Cadeautje 🎉: Bitvavo geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

BlackRock gaat voor goede Bitcoin ETF-start

Volgens bronnen op X (voorheen Twitter) wordt verwacht dat BlackRock $10 miljoen aan bitcoin zal kopen als ‘pre-seeding‘ van het fonds. Dit zou een belangrijke mijlpaal zijn voor de acceptatie van bitcoin als een legitiem en waardevol activum door traditionele financiële instellingen. De investering van BlackRock, een bedrijf met meer dan $9 miljard aan beheerd vermogen, zou een grote erkenning kunnen vormen voor de digitale valuta.

De plannen van BlackRock werden onthuld in december vorig jaar. Echter is het vandaag eindelijk zover: op 3 januari zou de aankoop van $10 miljoen plaats moeten vinden. Op 23 december plaatste marktonderzoeksanalist James Seyffart een bericht op X waarin hij de plannen van BlackRock benadrukte. Seyffart voegde aan de post toe dat het document waarin de aankoop van bitcoin (BTC) wordt genoemd, nog niet definitief, goedgekeurd of “effectief” is. Hij merkte op dat de aankoop van bitcoin niet noodzakelijk betekent dat de lancering van de ETF zal plaatsvinden, maar dat BlackRock zich mogelijk wel voorbereid.

Volgens Seyffart is de vermelding van de datum 3 januari slechts plagen:  “Bovendien plagen ze (BlackRock) ons natuurlijk duidelijk door die datum erin te gooien, omdat het de datum van het Genesis-blok is.” Hiermee doelt Seyffart op de datum dat het eerste block van bitcoin is gemined, exact 15 jaar geleden.

Onderlinge strijd

Een andere analist, Eric Balchunas, deelde eind vorig jaar al zijn mening over de aankoop van een andere vermogensbeheerder. Zo was Bitwise van plan om niet $10 miljoen, maar $200 miljoen te investeren. Dit zou volgens Balchunas de plannen van BlackRock “omverblazen.”

“Dit zal aanzienlijk bijdragen in de beginfase van de race. Hoewel er nog geen aangewezen partij is genoemd, wordt dit waarschijnlijk binnenkort bekendgemaakt”, sloot de Bloomberg analist af.

Post Views: 248

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment