BlackRock investeert in zijn eigen bitcoin ETF

Stefan de Graaf


Een opvallende investering van het grote investeringsbedrijf BlackRock. Het bedrijf koos ervoor om investeringen te doen in zijn eigen bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF). Gezamenlijk werd er voor ruim 4 miljoen dollar geïnvesteerd.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

BlackRock investeert in eigen bitcoin ETF

BlackRock heeft met twee van zijn fondsen investeringen gedaan in zijn eigen bitcoin ETF. Deze aankopen zijn uitgevoerd in het eerste kwartaal van dit jaar en zijn nu publiekelijk geworden door de kwartaalrapportages, die zijn geopenbaard door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

De eerste investering werd gedaan door het Strategic Income Oppertunities Fund (BSIIX) van BlackRock. Dit fonds investeerde maar liefst 3,56 miljoen dollar in de iShares Bitcoin Trust (IBIT). De tweede investering kwam vanuit het Strategic Global Bond Fund (MAWIX), dat een bedrag van 485.000 dollar gebruikte.

De flinke investeringen vallen in het niets bij het gehele kapitaal dat aanwezig is in de fondsen. Zo hebben BSIIX en MAWIX een totale waarde van respectievelijk 37,4 miljard en 776,4 miljoen dollar.

1 miljoen bitcoins in bezit van ETF’s

Volgens data van BlackRock bevat de bitcoin ETF momenteel 19,61 miljard dollar aan bitcoins Het bedrijf hoeft enkel de bitcoin ETF van Grayscale boven zich te dulden, met een totaal van 19,76 miljard dollar aan bitcoin.

Alle bitcoin ETF’s gezamenlijk bezitten zo’n 1 miljoen bitcoin, ongeveer 5,10% van de complete voorraad van 21 miljoen. Op basis van de huidige koers hebben de ETF’s een totale waarde van $68 miljard. 


📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀

Meer bedrijven investeren in bitcoin ETF’s

Naast BlackRock zijn er nog veel meer bedrijven die hebben geïnvesteerd in de bitcoin ETF’s. Volgens de meest recente SEC rapportages zijn er inmiddels zo’n 600 bedrijven die deze stap hebben gezet.

Onder deze lijst staan een aantal grote bedrijven, zoals Morgan Stanley, JPMorgan, Wells Fargo, Royal Bank of Canada, BNP Paribas en UBS. Maar ook een aantal investeringsmaatschappijen zoals Millenium Management en Schonfeld Strategic Advisors.

Van deze bedrijven is Millenium Management veruit de grootste investeerder. Zij hebben namelijk 1,9 miljard dollar in de fondsen gestoken. Deze investering is verdeeld over meerdere aanbieders. Maar de grootste investeringen zijn gedaan in de ETF’s van BlackRock en Fidelity Wise.


Post Views: 72

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment