BlackRock investeert flinkt in Bitcoin miners

Stefan de Graaf


BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, lijkt steeds meer gecharmeerd te zijn van de crypto markt, met nu in het bijzonder de Bitcoin (BTC) mining industrie. Deze stap van BlackRock kan niet alleen een significant effect hebben op de Bitcoin koers, maar ook een nieuwe fase inluiden in de acceptatie van cryptocurrencies binnen de hele traditionele financiële sector.

BlackRock’s groeiende betrokkenheid

BlackRock, met een indrukwekkend beheerd vermogen van bijna $10 biljoen (!), heeft recentelijk zijn investeringen in Bitcoin miners aanzienlijk opgevoerd. Uit data van CompaniesMarketCap blijkt dat BlackRock aandeelhouder is in praktisch alle grote Amerikaanse, publiekelijk verhandelde Bitcoin-miningbedrijven.

De investeringen van BlackRock in de Bitcoin mining-sector zijn divers. Het bedrijf heeft zijn belang in Marathon Digital Holdings en Riot Blockchain, de twee grootste Bitcoin-miningbedrijven, verhoogd. Ook zijn kleinere spelers zoals CleanSpark, Cipher Mining en TeraWulf opgenomen in hun portfolio. Deze strategie toont aan dat BlackRock niet alleen op zoek is naar gevestigde spelers, maar ook potentie ziet in opkomende bedrijven binnen de sector.

Interessant is dat alle genoemde Bitcoin-miningbedrijven sinds hun oprichting negatieve ‘earnings’ rapporteren. Desondanks heeft dit BlackRock niet weerhouden om zijn positie als grootaandeelhouder te vergroten. Dit benadrukt het vertrouwen dat het bedrijf heeft in de toekomst van Bitcoin en zijn mining-industrie, ondanks de bekende volatiliteit en risico’s.


Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Bitcoin spot ETF van BlackRock

Uiteraard heeft BlackRock een tijdje terug ook een aanvraag gedaan bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een Bitcoin spot ETF. De SEC heeft hier nog geen antwoord op gegeven, maar de verwachting is dat in januari van het volgende jaar hier meer duidelijkheid over komt. Na BlackRock volgde meer grote vermogensbeheerders. In totaal liggen er nu 12 aanvragen bij de SEC.

Het is duidelijk dat BlackRock in ieder geval de crypto industrie niet meer links laat liggen. En aangezien BlackRock de allergrootste vermogensbeheerder is ter wereld zullen andere instituties naar BlackRock als voorbeeld kijken. Het opent de deur voor verdere institutionele adoptie van cryptocurrencies

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment