BlackRock Bitcoin ETF passeert de 100.000 BTC na recordinstroom

Stefan de Graaf


Op 10 januari vond de historische goedkeuring plaats van de eerste Amerikaanse bitcoin (BTC) spot exchange-traded funds (ETF’s), of beursfondsen.

Aanvankelijk hadden ze nog niet het gewenste effect op de bitcoin koers en waren handelaren teleurgesteld.

Langzaamaan zien we daar verandering in. Niet alleen is de koers fors aan het stijgen, ook de instroom in de bitcoin-ETF’s neemt steeds sneller toe. Dat leidt zelfs tot een verpletterend record.


🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Eerste nieuwe bitcoin ETF bereikt 100.000 BTC

Een van de partijen die vorige maand een bitcoin-ETF lanceerde, is BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld.

De bitcoin-ETF’s zagen op 13 februari een instroom van maar liefst $613 miljoen, een nieuw record. Opvallend is dat hiervan $493 miljoen ging naar het fonds van BlackRock: de BlackRock iShares Bitcoin Trust  (IBIT).

Daardoor is het IBIT fonds de eerste nieuwe ETF die de barrière van 100.000 BTC doorbreekt. BlackRock beheert nu 105.280 BTC om precies te zijn.

Dat is een stijging van 3.700% in minder dan vijf weken en slechts 22 handelsdagen sinds het fonds zijn debuut maakte op 11 januari met 2.621 BTC onder beheer.

Hoewel het fonds van BlackRock inmiddels met kop en schouders boven de rest uitsteekt, doet het Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) het ook zeer goed. Dit fonds beheert inmiddels 83.925 BTC. De rest loopt echter ver achter.

BlackRock beheert nu meer dan $5 miljard aan bitcoin

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat bitcoin vandaag boven de $51.000 is uitgestegen. Dat betekent dat bitcoin nu voor het eerst in twee jaar weer een marktkapitalisatie boven de $1 biljoen heeft.

Het betekent ook dat de 100.000 BTC die BlackRock beheert nu al meer dan $5 miljard waard zijn.

Volgens ETF-expert Nate Geraci is dit een verrassend goede prestatie. Volgens Geraci hadden de meeste mensen gedacht dat alle ETF’s gezamenlijk onder de $5 miljard zouden blijven de rest van het jaar.

De snelle groei van de fondsen wordt echter enigszins gedrukt door een enorme uitstroom uit de bitcoin-ETF van Grayscale.

Het Grayscale fonds bestond al voordat het een ETF werd en het is nog altijd verreweg de grootste. Toch komt de netto instroom naar andere ETF’s hoger uit dan de uitstroom uit Grayscale.


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment