BlackRock-baas vindt ethereum ETF nog steeds mogelijk

Stefan de Graaf


In mei moet de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de knoop doorhakken over de ethereum spot ETF’s. Afgelopen week ontstond er een hoop onrust over deze beursfondsen. De SEC startte namelijk een onderzoek naar Ethereum (ETH). Er moet namelijk voor eens en altijd duidelijkheid komen of ETH een effect is of een commodity. 

Vanwege deze onrust omtrent Ethereum achten velen de kans klein dat we deze lente de goedkeuring van ethereum spot ETF’s zien. Larry Fink, de CEO van Blackrock, lijkt zich echter weinig zorgen te maken.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Komt er een ethereum ETF?

In gesprek met Fox Business werd Fink gevraagd of Blackrock nog steeds een ethereum spot ETF kan lanceren als ETH als effect zou worden geclassificeerd. Volgens Fink zou dit dan alsnog kunnen.

Blackrock is een van de uitgevers van de bitcoin spot ETF’s, IBIT. Inmiddels is het investeringsfonds ook in de race voor een ethereum spot ETF. Waar ETF experts rond de jaarwisseling vol optimisme waren over de goedkeuring van de bitcoin spot ETF’s, liggen de verwachtingen nu iets anders. ETF experts geven een goedkeuring van de ETH ETF’s in mei momenteel een 20 procent kans.

Blackrock CEO is lovend over crypto ETF’s

In het interview met Fox sprak Fink zich ook uit over het ongekende succes van de bitcoin ETF’s. IBIT is van de 11 bitcoin ETF’s, met meer dan $15 miljard aan assets in beheer, de grootste speler. Fink zegt dat IBIT “het snelst groeiende ETF in de geschiedenis van ETF’s” is.

“Ik ben heel bullish over de toekomst van bitcoin. We creëren nu een markt die meer liquiditeit en meer transparantie heeft. Ik ben aangenaam verrast, en ik had dit nooit zien aankomen.”

Aldus Fink over het succes van de bitcoin ETF’s. Op de vraag of een ethereum ETF de volgende stap is, zei hij: “Wie weet.

Heel duidelijk is Fink dus niet over de kwestie. Wel lijkt hij iets optimistischer dan de ETF-experts die de kans steeds kleiner zien worden dat we deze lente nog een ethereum ETF goedgekeurd zien worden. We gaan het zien.


Post Views: 50Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment