Bitvavo verlaagt kosten voor grote handelaren, ‘positief voor iedereen’

Stefan de Graaf


Bitvavo, de grootste crypto exchange van Nederland, introduceert een verandering in hun fee structuur. Vanaf 11 december zal Bitvavo nieuwe maker en taker fees hanteren op de bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) handelsparen voor gebruikers met een maandelijks handelsvolume van meer dan €25 miljoen. Dat meldt de exchange via een officieel persbericht.

Deze nieuwe fees zijn een 0% maker fee en slechts 0,02% taker fee. Dit is een significante ontwikkeling die niet alleen voor grootgebruikers interessant is, maar ook voor alle andere handelaren op het platform een positieve impact kan hebben.

Wat betekent ‘Spread’ voor handelaren?

Per 11 december zal de nieuwe fee structuur ingaan voor de BTC en ETH handelsparen. Later zullen daar dus alle crypto’s bij komen. De verlaging geldt voor gebruikers die de afgelopen 30 dagen een handelsvolume van $25 miljoen of meer hadden op Bitvavo.

Om de impact van deze verandering te begrijpen, is het essentieel om het concept van ‘spread‘ te snappen. ‘Spread’ verwijst naar het verschil tussen de koop- (biedprijs) en verkoopprijs (vraagprijs) van een cryptomunt. Een kleinere spread betekent dat de kosten voor het kopen en verkopen van een munt dichter bij elkaar liggen, wat leidt tot gunstigere voorwaarden voor handelaren.

Door deze nieuwe fee structuur streeft Bitvavo ernaar de spreads fors te verkleinen en diepe liquiditeit te verzekeren. Volgens de exchange zorgt dit voor “een betere handelservaring voor iedereen” die op de exchange handelt.

Bitvavo CEO Mark Nuvelstijn over kostenverlaging

Dit initiatief past perfect bij de missie van Bitvavo om crypto-handel transparanter en toegankelijker te maken. Zoals Bitvavo CEO Mark Nuvelstijn stelt in de aankondiging:

 “Dankzij deze stap profiteren Bitvavo traders van betere liquiditeit en kleinere spreads. Zo wordt crypto toegankelijker en verbetert de algehele handelservaring. Met deze nieuwe fees zorgen we ervoor dat het Bitvavo platform relevant blijft en aansluit bij de uiteenlopende behoeften van ons groeiend en divers gebruikersbestand. Met deze scherpe kosten verstevigen we onze koppositie en diepe liquiditeit.”

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Wil jij ook genieten van lage handelskosten en spreads? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Klik op de onderstaande knop en maak een nieuw account aan bij Bitvavo, ontvang 20 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zelfs helemaal zonder transactiekosten:

Pak 20 euro gratis

Post Views: 740

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment