Bitvavo pakt groot uit: crypto gaming in aantocht

Stefan de Graaf


In mei heeft Bitvavo, de grote Nederlandse cryptobeurs, de ‘Bitvavo Gaming Week’ georganiseerd.

Hierbij lag de focus op de integratie van gaming in de cryptowereld samen met de opkomende Web3-technologie. Afgelopen week stond in het teken van het introduceren van nieuwe gaming-gerelateerde digitale activa en het verkennen van de mogelijkheden die Web3 biedt voor de gaming-industrie​.

Diefstal honderden bitcoins gelinkt aan Noord-Koreaanse hackersgroep

Diefstal honderden bitcoins gelinkt aan Noord-Koreaanse hackersgroep

Van Web2 naar Web3

De gaming-industrie heeft een lange weg afgelegd, van eenvoudige arcade-games naar complexe online multiplayer-ervaringen. De recente ontwikkelingen in blockchain-technologie en crypto hebben de weg geëffend voor Web3. Dat is een gedecentraliseerde vorm van het internet waarin gebruikers eigendom en controle hebben over hun digitale activa.

De overgang van Web2 naar Web3 markeert een fundamentele verandering in hoe het internet functioneert en hoe gebruikers ermee omgaan. Web2 wordt gekenmerkt door centralisatie, waarbij grote platforms zoals Google en Facebook enorme hoeveelheden gebruikersdata beheren en controleren.

Web3 streeft daarentegen naar decentralisatie door gebruik te maken van blockchain-technologie, waardoor gebruikers volledige controle over hun eigen data en digitale activa hebben. Dit nieuwe internet is gebouwd op principes van veiligheid, privacy, transparantie en interoperabiliteit, wat resulteert in een systeem waarin gebruikers echte eigendom hebben van hun digitale activa.

Cryptogaming komt naar Bitvavo

Voor games in crypto zorgt Web3 voor de toevoeging van play-to-earn games. Dit houdt in dat je door het spelen van een game digitale valuta kunt verdienen. Het is iets waar Bitvavo de afgelopen tijd veel aandacht aan heeft besteed.

Tijdens de Bitvavo Gaming Week werd deze transitie belicht door de introductie van diverse Web3-gamingassets. Een voorbeeld hiervan is Heroes of Mavia (MAVIA), een mobiel Web3 multiplayer strategiespel. Ook werd Vulcan Forged (PYR) geïntroduceerd. Dat is een gaming- en NFT-platform op de netwerken van Ethereum (ETH) en Polygon (MATIC).

Tot slot zijn Alien Worlds (TLM) en Mines of Dalarnia (DAR) als gaming-assets toegevoegd. Het eerste spel speelt zich af in een digitale economie waarbij spelers door middel van NFT’s tegen elkaar kunnen strijden. In Mines of Dalarnia draait alles om het binnenhalen van zoveel mogelijk RUBY door je tegenstanders te verslaan. Alle bovenstaande munten zijn nu verhandelbaar op Bitvavo.

Grote financiële instellingen nog steeds sceptisch over bitcoin stijging

Grote financiële instellingen nog steeds sceptisch over bitcoin stijging

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een van de bovengenoemde gaming-crypto te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

 


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment