Bitcoinbedrijven verdienden nog nooit zoveel in 1 dag tijd

Stefan de Graaf


Bitcoin miners hebben een bijzonder succesvolle dag achter de rug. De omzet uit mining heeft namelijk het vorige record verbroken. Nooit eerder zagen miners zo’n hoge omzet als gisteren.


Bitcoin schrijft geschiedenis, maar $120 miljoen weggevaagd

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Stijgende bitcoin prijs de grootste oorzaak

De gemiddelde omzet van de afgelopen zeven dagen bereikte gisteren het niveau van $71,1 miljoen, dat blijkt uit data van The Block. Het vorige record stamt uit mei 2021. Toen zagen miners een omzet van $67,2 miljoen.

De voornaamste reden voor de gestegen omzet is de stijgende bitcoin prijs. De koers handelt op grote hoogtes en steeg het afgelopen jaar met honderden procenten in waarde. Miners ontvangen op dit moment 6,25 bitcoin per succesvol gemined transactieblok. Elke tien minuten krijgen zij de kans om dit te verdienen.

Naast deze vergoeding verdienen miners ook aan de transactiekosten die gebruikers betalen. Van de $71,1 miljoen bestaat iets minder dan $4 miljoen uit transactiekosten. Wat de bedrijven er uiteindelijk aan overhouden hangt natuurlijk af van onder andere de elektriciteitskosten die ze maken.

Dagelijkse omzet miners
De gemiddelde omzet per dag van bitcoin miners. – Bron: The Block.

Miners gaan fors minder verdienen

Miners zijn op dit moment druk bezig om hun operaties uit te bereiden. Dit komt omdat in april de vierde bitcoin halving zal plaatsvinden. Na de halving zullen de inkomsten vanuit mining gehalveerd worden.

Voor miners is het daarom nu zaak om zich zo goed mogelijk voor te bereiden. Onlangs bleek dat de grootste miningbedrijven hier al zeer druk mee zijn, en voor meer dan een miljard dollar aan nieuwe machines hebben besteld. Dit zorgt zo nu en dan voor bizarre situaties.

De toename van nieuwe machines die bitcoin minen is goed te zien aan de totale rekenkracht van het netwerk. De hashrate brak de afgelopen weken record na record. Dit is een indicator dat er steeds meer rekenkracht beschikbaar komt om het Bitcoin-netwerk te beveiligen.

Op het moment van schrijven bevindt de bitcoin prijs zich ook nog altijd op ongekende hoogtes. Vandaag handelde de koers even kort boven de $73.000. Lees hier de Crypto Radar van 12 maart. 


De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 400Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment