Bitcoin zit vast in bereik, maar memecoins in beweging

Stefan de Graaf


De bitcoin (BTC) koers zit al een paar dagen ogenschijnlijk vast in een bereik na een eerdere mooie stijging. De koers van bitcoin beweegt nagenoeg enkel horizontaal en van grote bewegingen is ook vandaag geen sprake. Dat wil niet zeggen dat er niets gebeurt op de cryptomarkt, want verschillende altcoins vertonen enige volatiliteit, waaronder een paar populaire memecoins.


šŸ“ˆ Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up šŸš€

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie, de waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar, is vandaag met 0,1% gegedaald tot $2,54 biljoen in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin is momenteel te koop voor een prijs van ā‚¬61.512 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Over de afgelopen 24 uur is dat een minuscuele stijging van 0,07%. Op de in Dubai gesitueerde exchange Bybit powered by SATOS komt de prijs daarmee uit op precies $66.895.

De hardste stijgers, waaronder SOL

De hardste stijgers uit de top 50 grootste cryptocurrencies zijn alsvolgt:

  • Dogwifhat (WIF) is met 9% gestegen tot $2,68
  • Sui (SUI) is met 6,3% gestegen tot $1,10
  • Solana (SOL) is met 4,7% gestegen tot $175,48
  • The Graph (GRT) is met 3,3% gestegen tot $0,31
  • Pepe (PEPE) is met 2,6% gestegen tot $0,000000929

Ondanks dat de BTC koers dus weinig tekenen van leven laat zien, gebeurt er wel het een en ander in de wereld van altcoins. Opnieuw staan er 2 memecoins uit de top 50 goed vertegenwoordigd in de lijst van hardste stijgers. Ook SOL doet al een paar dagen erg goede zaken.


šŸš€ Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

De hardste dalers, waaronder FIL

De hardste dalers uit de top 50 grootste altcoins zijn als volgt:

  • Filecoin (FIL) is met 2,5% gedaald tot $5,53
  • Bitcoin Cash (BCH) is met 0,3% gedaald tot $483,63
  • Cosmos Hub (COSMOS) is met 1,3% gedaald tot $8,20
  • Arbitrum (ARB) is met 1,5% gedaald tot $0,973
  • Internet Computer (ICP) is met 1,2% gedaald tot $12,64

10 euro gratis crypto naar keuze

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers.

Pak ā‚¬10,- gratis!


Start gratis met crypto šŸ“ˆ: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Het belangrijkste crypto nieuws van de afgelopen dag

Het belangrijkste nieuws van vandaag heeft te maken met de hoeveelheid investeringen die nieuwe cryptobedrijven te zien krijgen. Het blijkt dat er een recordhoeveelheid is geĆÆnvesteerd in crypto-startups. Er is namelijk 40% meer geĆÆnvesteerd dan een jaar eerder waarmee het totale bedrag boven de $2 miljard uitkomt.

Dit is uitstekend nieuws voor de cryptomarkt, want dat betekent dat nieuwe bedrijven een grotere kans van slagen hebben. Maar ook dat durfkapitaalbedrijven veel kansen zien in de crypto-industrie vandaag de dag. Het vestigingsklimaat in de cryptowereld staat er kortom behoorlijk goed voor.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven?Ā Join onze bruisende Discord-communityĀ met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiĆ«ren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment