Bitcoin zet opmars voort, nu boven $63.000; dogecoin stijgt 40%

Stefan de Graaf


De prijs van bitcoin (BTC) staat dankzij een merkwaardige sprong boven de 63.000 dollar. Als gevolg is de prijs niet ver meer verwijderd van zijn indrukwekkende piek van nipt boven de 64.000 dollar die gisteren werd behaald. Bitcoin is niet te stoppen op het moment, en bevindt zich slechts 9 procent van zijn in november 2021 bereikte all-time high van 69.000 dollar. Bitcoin’s prijsexplosie zet de markt in vuur en vlam, met dogecoin (DOGE) als grote uitblinker.


🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin blijft stijgen

Gisteren was een opmerkelijke dag voor de bitcoin koers. Bitcoin beleefde een indrukwekkende rally, passeerde voor het eerst sinds november 2021 de magische grens van 60.000 dollar en schoot aan het begin van de avond hard omhoog tot een piek van 64.171 dollar.

Lang kregen mensen echter niet de tijd om te genieten van deze prijs, aangezien de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase roet in het eten gooide. Technische storingen op de beurs leidden ertoe dat het crypto-bezit van sommige gebruikers tijdelijk op nul werd gewaardeerd. Bovendien konden sommigen geen crypto’s kopen en/of verkopen.

Bitcoin daalde zo’n 9% in ongeveer 20 minuten tijd, tot een low van 58.500 dollar. Al snel krabbelde de koers echter weer op tot om en nabij de 61.000 dollar.

Gedurende de nacht heeft bitcoin veelal rond de 61.500 dollar bewogen, maar in de late uurtjes werd een nieuwe opmars ingeluid. Vlak na 07:00 uur werd de grens van 63.000 dollar weer gepasseerd.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 63.035 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 58.025. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 11,03% in de plus.

Wat gaat bitcoin in maart doen? Niemand weet het natuurlijk, maar speculeren kan altijd. Deel jouw verwachting voor volgende maand via de onderstaande poll!

Crypto top 10 schiet omhoog, dogecoin explodeert

Bitcoin’s bijzondere rally trekt zo’n beetje iedere altcoin met zich mee. De gehele top 10 cryptomunten staat fors hoger dan 24 uur geleden, met enkele grote uitschieters.

Zo is ethereum (ETH) met 6,96% gestegen, BNB (BNB) met 6,84% en ripple (XRP) met 4,56%.

Solana (SOL) en cardano (ADA) zijn percentagegewijs beiden met dubbele cijfers de lucht in geschoten, met respectievelijk 13,06% en 10,49%.

Dogecoin is de grote winnaar van vandaag, met een stijging van 39,66%. Er lijkt geen specifieke aanleiding te zijn voor de koersexplosie, maar memecoins in het algemeen schitteren op het moment.

Pepe (PEPE) heeft met name de toon gezet, met een stijging van meer dan 170% in een week tijd. Vandaag staat niet alleen dogecoin in de schijnwerpers, maar ook bonk (BONK) en shiba inu (SHIB) zijn hard gestegen. BONK staat 49,98% hoger dan 24 uur geleden en SHIB is in dit tijdsbestek met 34,03% gestegen


Crypto radar: bitcoin blijft stijgen, opnieuw goede dag voor de markt

  • icon-marktupdates

    Marktupdates

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? Dan is dit hét moment om in actie te komen. In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 77Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment