Bitcoin zal even waard worden als 3 kilo goud, of meer dan $200.000

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) staat op het punt om een indrukwekkende stijging door te maken, volgens de ervaren handelaar Peter Brandt. Brandt voorspelt dat de prijs van bitcoin de komende maanden zal fluctueren, voordat één bitcoin uiteindelijk 100 ounces, zo’n 3 kilo, goud waard zal zijn.

5 redenen waarom ik extreem bullish ben over bitcoin en crypto

5 redenen waarom ik extreem bullish ben over bitcoin en crypto

Historische prestatie van bitcoin en goud

Sinds de oprichting heeft bitcoin terrein gewonnen ten opzichte van goud, een trend die in 2017 een hoogtepunt bereikte toen bitcoin goud in prijs overtrof.

In dat jaar bereikte bitcoin op 17 december een piek van $19.649. Toen goud op 18 december 2017 weer werd verhandeld, stond de prijs op $1.264 per ounce. Met deze cijfers kostte het ongeveer 15,5 ounces goud om één bitcoin te kopen.

Zelfs tijdens de laagste punten van de bearmarkt in 2018-2019, toen bitcoin in december 2018 kelderde naar een dieptepunt van ongeveer $3.126, bleef de prijs van bitcoin aanzienlijk boven die van goud. In dezelfde maand bereikte goud een hoogtepunt van rond de $1.283 per ounce.

Huidige marktprijzen

In mei 2024 bereikte goud een recordhoogte van ongeveer $2.449 per ounce. Het wordt momenteel verhandeld rond de $2.320 per ounce.

Bitcoin bereikte een hoogtepunt van ongeveer $74.000 in 2024 voordat het terugviel naar $67.210 op het moment van schrijven. Met de huidige marktprijzen zou het ongeveer 29 ounces goud kosten om één bitcoin te kopen.

Brandt’s voorspellingen

Peter Brandt’s voorspelling is gebaseerd op een analyse van historische prijsprestaties van zowel bitcoin als goud. Sinds de oprichting heeft bitcoin consistent terrein gewonnen ten opzichte van goud, en volgens Brandt zal deze trend zich de komende jaren voortzetten.

De verhouding van goud tot BTC zal naar verwachting de komende 12-18 maanden fluctueren voordat het uiteindelijk naar een nieuwe hoogte van 100 ounces goud per BTC zal stijgen. Dit is omgerekend nu zo’n $200.000.

Hoewel het nog afwachten is of Brandt’s voorspelling uitkomt, is het belangrijk op te merken dat eerdere voorspellingen van deze ervaren handelaar niet zonder basis of onrealistisch zijn gebleken. Hij benadrukt dat de marktdynamiek en macro-economische factoren een cruciale rol spelen in de prijsvorming van zowel bitcoin als goud.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment