Bitcoin-wallets dieptepunt, Ethereum-ETF besluit & meer

Stefan de Graaf


Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.


🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze

Bitcoin koers stoeit weer met $67.000

Bitcoin (BTC) zakte afgelopen nacht terug naar $66.000, maar het lijkt erop dat de deze weerstand inmiddels in steun is omgeslagen.

Vanochtend klopt bitcoin weer aan bij de $67.000, een niveau dat sinds vrijdag te veel weerstand biedt. Kan bitcoin er deze week doorheen breken? Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.

FOMC minutes worden woensdag gepubliceerd

Qua macro-economische ontwikkelingen krijgen we weer enkele belangrijke data deze week voorgeschoteld.

We beginnen woensdag met de zogenaamde ‘FOMC minutes’. Dat zijn de notulen van de vorige rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank. Daarmee krijgen we meer inzicht hoe de bank kijkt naar de economie en wat het mogelijk de komende maanden van plan is.

Dat kan volatiliteit op de financiële markten veroorzaken. Klik hier voor een uitgebreider macro-overzicht.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Langverwachte Ethereum-ETF beslissing valt deze week

Dan hebben we nog een grote ontwikkeling deze week en wellicht de belangrijkste.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zal haar besluit bekendmaken omtrent de aanvragen voor ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s).

De verwachtingen dat de SEC de ETF’s zou goedkeuren, waren begin dit jaar nog zeer hoog, maar de hoop is inmiddels grotendeels verdwenen. Desalniettemin kan de beslissing van de SEC een sterk effect hebben op de koersen deze week.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Aantal nieuwe bitcoin adressen op het laagste niveau sinds 2018

Hoewel het marktsentiment afgelopen week verbeterde, blijkt de activiteit op de markt fors af te nemen.

Begin dit jaar werd dagelijks nog ongeveer 625.000 nieuwe bitcoin adressen dagelijks aangemaakt. Inmiddels is dit teruggevallen naar slechts 275.000 per dag, het laagst sinds 2018, meldt TheBlock. Ook inkomsten voor miners zijn fors gedaald en dat kan de druk verhogen.

Vraag naar memecoins als Pepe en Dogwifhat is groter dan ooit

Vraag naar memecoins als Pepe en Dogwifhat is groter dan ooit

Cryptobeurs Kraken gaat voorlopig geen USDT verwijderen

Afgelopen week kwam naar buiten dat de Europese tak van Kraken, de grote Amerikaanse cryptobeurs, de USDT stablecoin van Tether mogeliijk zou verwijderen van het platform.

Mark Greenberg, Kraken’s wereldwijd hoofd van activagroei en -beheer, ontkende afgelopen weekend het nieuws.

De geruchten kwamen naar buiten vanwege de aankomende MiCA-wetgeving in Europa. Mogelijk wordt Kraken vanaf 30 juni alsnog gedwongen om USDT te verwijderen.

GameStop lanceerde memecoin bullrun van 2021, gaat dat ook nu gebeuren?

GameStop lanceerde memecoin bullrun van 2021, gaat dat ook nu gebeuren?

$2,4 miljard naar crypto-startups in Q1 2024

Nieuwe crypto-bedrijven zagen dit jaar voor de tweede kwartaal op rij hun investeringen groeien. Crypto-startups ontvingen van durfkapitalisten $2,4 miljard in de eerste drie maanden van 2024. Dat meldt persbureau Reuters op basis van data van Pitchbook.


Post Views: 0

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment