bitcoin wacht af, altcoins bewegen zijwaarts

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven voorzichtig in het groen. Eerder vandaag begon de koning der crypto aan een scherpe daling, maar gedurende dag is deze weer helemaal weggepoetst. Sterker nog, de BTC koers is hard op weg om vandaag in het groen af te sluiten, zo lijkt het. 


Kerstcadeautje 🎁 PostNL’s laatste Crypto Stamp 2 nog beperkt beschikbaar voor €9,25

Blik op de crypto markt

De totale marktkapitalisatie is $1,65 biljoen. Dat is een relatief grote daling van 2,09% over de afgelopen 24 uur. Het totale 24-uurs-handelsvolume staat op $65,6 miljard wat tenminste 6,8% minder is dan 24 uur geleden. Bitcoin heeft een marktkapitalisatie van $828 miljard. Daarmee omvat de grootste munt op de markt 49,96% van de totale marktkapitalisatie wat ongeveer hetzelfde is als gisteren.

De hardste crypto stijgers

Op de eerste plek van hardste stijgers vandaag staat Internet Computer (ICP). Deze coin is, ondanks de relatief rode markt, gestegen met maar liefst 19%. Hiermee staat het ver bovenaan. De afgelopen 7 dagen is ICP zelfs met 22% gestegen. ICP lijkt vandaag uit een bereik te zijn gebroken dat al lange tijd de koers in bedwang hield.

Op de tweede plek staat Toncoin (TON), met een mooie stijging van 7,54%, al is het niet zo’n enorme uitschieter als ICP. Over de afgelopen week staat TON met 8,55% in de plus. 

Als laatste zien we vandaag Lida DAO (LDO) dat met 6,30% is gestegen over de afgelopen 24 uur. LDO zet daarmee een reeks voort die al langer te zien was. Zo is de coin deze week met meer dan 20% gestegen.


Litecoin netwerk explodeert, wat is er aan de hand?

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

De hardste dalers

Bij de hardste dalers zien we vandaag eigenlijk niet echt uitschieters. Op de eerste plek staat Bitcoin SV (BSV) dat met 3,60% is gedaald. Dat is in altcoin-wereld natuurlijk niet echt een daling om over naar huis te schrijven. Opmerkelijk is wel dat BSV met een astronomische 97% is gestegen over de afgelopen 7 dagen.

Op plek twee staat The Graph (GRT) dat 3,45% moest inleveren vandaag en we sluiten de lijst van Algorand (ALGO) dat met net iets meer dan 3% in het rood staat. Een rustige dag vandaag voor altcoins dus.


Kerstcadeau 🎉: Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀

Het belangrijkste crypto nieuws van vandaag

Verreweg het belangrijkste nieuws dat vandaag te lezen was gaat, zoals wel vaker de laatste tijd, over bitcoin spot ETF’s. Vandaag werd namelijk bekend dat BlackRock voor versie van de bitcoin ETF gaat samenwerken met JPMorgan. JPMorgan is de allergrootste investeringsbank ter wereld. 

Dit terwijl de CEO van JPMorgan, Jamie Dimon, al jaren enorm kritisch is jegens de crypto industrie. Toch gaat zijn bank nu bitcoins kopen in naam van BlackRock. Een opmerkelijke ontwikkeling voor de hele industrie. De grootste namen in de financiële wereld slaan de handen ineen en richten zich massaal op crypto.

Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment