Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging

Stefan de Graaf


Volgens enkele analisten zou het huidige patroon wat bitcoin (BTC) laat zien vergelijkbaar zijn met eerdere cycli. Ook zou de mogelijke piek van de aanstaande rally mogelijk rond de 350.000 dollar kunnen liggen.

Herkenbaar patroon voor bitcoin (BTC)

Het huidige patroon dat bitcoin (BTC) laat zien na de bitcoin halving, is precies hetzelfde als het patroon na de bitcoin halving in 2016. Volgens de cryptohandelaar Rekt Capital liet bitcoin in 2016 in de drie weken na de halving een zogenaamde downward wick zien onder de accumulatiezone. Een downward wick laat de laagste prijs zien in een specifiek tijdsframe van een koers. In de drie weken na de bitcoin halving van dit jaar liet de munt precies dezelfde downward wick zien onder de huidige accumulatiezone.

Artikel gaat verder na de X-post.

Volgens de handelaar zou bitcoin nu in de laatste correctie zitten, voordat de definitieve opwaartse beweging wordt ingezet. In de vorige cyclus maakte bitcoin een stijging door van maar liefst 48%, waarmee destijds de recordprijs van 973 dollar werd behaald. Toch zijn er indicaties dat de aanstaande top misschien wel een stuk hoger kan liggen dan men eerder verwachtte.

Analisten voorspellen aanstaande BTC bullrun

De oprichter en investeringsmanager van Cane Island Alternative Advisors, Timothy Peterson, benoemt dat de grafiek van de afnemende prijs van bitcoin na een recordprijs te hebben bereikt een meer ambitieuze recordprijs voorspelt.

Met de data uit de grafiek verwacht Peterson dat de huidige prijs misschien wel kan verzesvoudigen in de periode tot en met januari 2025. Op social media platform X liet hij weten dat hij op basis van de adoptie en eerdere dalingen van bitcoin een piek verwacht tussen de 175.000 en 350.000 dollar in de komende negen maanden.

Ook deelt de analist dat de huidige bullrun volgens de beschikbare data waarschijnlijk zal eindigen in januari 2025.

Op 11 mei liet cryptohandelaar Daan Crypto trades op X weten dat de technische indicator Daily 100 Moving Average erop zou wijzen dat de bodem voor bitcoin momenteel bereikt is. Deze technische indicator teelt de afgelopen 100 dagen op en deelt deze vervolgens door 100. De huidige koers ligt rond de lijn van deze indicator, wat duidt op een mogelijke bodem. 

Claim 10 euro gratis op Bitvavo

Nog geen account bij Bitvavo? Dan heeft de Nederlandse cryptobeurs in samenwerking met Crypto Insiders een mooie actie: nieuwe gebruikers ontvangen nu 10 euro gratis tegoed wanneer zij via deze link een account aanmaken. Handel samen met meer dan 1 miljoen Nederlanders in meer dan 200 verschillende cryptocurrencies, waaronder natuurlijk bitcoin.

Pak €10,- gratis!


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment