Bitcoin uitbraak naar $40.000? Investeringslegende deelt grafiek

Stefan de Graaf


De bitcoin koers is de afgelopen twee maanden met ongeveer 50% gestegen – de grootste stijging sinds maart dit jaar. Veel hoop rondom spot-ETF’s voor bitcoin lijkt de oorzaak te zijn, en volgens sommige handelaren zal de hoop nog wel even blijven. Er zijn signalen dat de koers namelijk nog verder zal stijgen.


🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis

Bitcoin klaar voor verdere stijging?

Op sociale mediaplatform X (voorheen Twitter) verklaart de ervaren handelaar Peter Brandt dat bitcoin (BTC) sinds eind oktober mogelijk een bull flag vormt. Dit patroon wordt gekenmerkt door een grote stijging (een vlaggenstok), waarna de koers grotendeels zijwaarts gaat (de vlag). Dit lijkt momenteel te gelden, en de koers begint ook al naar boven toe uit te breken.

Het moet ook gezegd worden dat de koers op donderdag een flinke correctie voor de kiezen heeft gekregen. Brandt waarschuwt regelmatig dat een patroon altijd moet worden bevestigd voordat je kunt zeggen dat het om het betreffende patroon gaat. In ieder geval kan bitcoin volgens de theorie van de handelaar stijgen tot 43.289 dollar. Op het moment van schrijven is een stijging van 18% dus nog mogelijk.

Brandt tekent al een tijd een inverse head & shoulders, die zich sinds de zomer van 2022 heeft gevormd. Het dieptepunt van eind vorig jaar wordt namelijk gekenmerkt door twee andere dieptepunten die minder diep waren. Nu breken we langzaam uit naar boven.

Volgens sommige anderen is het koersdoel van Peter Brandt zelfs wat aan de hoge kant. Op X verklaart North Node Capital-CIO Pentoshi dat BTC binnen nu en een aantal weken vermoedelijk rond de 40.000 tot 42.000 dollar waard zal zijn. De koers heeft namelijk een eerder door hem aangestipt niveau gepasseerd.

Nieuw bitcoin record laat nog lang op zich wachten

Dit is weliswaar goed nieuws voor de grootste crypto, maar het blijft belangrijk om op te letten. Brandt schreef in oktober dat hij inderdaad verwacht dat bitcoin de bodem al achter de rug heeft, maar dat het eerstvolgende record pas in het derde kwartaal van 2024 zal worden gezet.

In de tussentijd zou de koers vermoedelijk chaotisch op en neer blijven deinzen. Dat betekent dus ook dat de koers in de tussentijd weer kan dalen – in augustus waarschuwde hij nog voor zo’n soort crash.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment