Bitcoin transactiekosten halen Ethereum in, redding voor miners?

Stefan de Graaf


De transactiekosten op het Bitcoin (BTC) netwerk hebben opvallend genoeg de kosten van Ethereum (ETH) overtroffen voor drie opeenvolgende dagen. De recente toename in transactiekosten zijn deels te verklaren door de anticipatie op de halving en de introductie van nieuwe functies zoals Ordinals en Runes.

De halving is inmiddels voltooid en verlaagt de beloning voor het minen van een blok. Op het moment krijgen de transactieverwerkers 3.125 BTC in plaats van de eerdere 6,25 BTC per blok.


Crypto en aandelen op rand van ernstige prijscorrectie, zegt expert

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Ordinals en Runes

Tegelijkertijd heeft de introductie van Ordinals inscripties in januari 2023 al geleid tot een toename van de transactiekosten door het creëren van een nieuwe inkomstenbron voor miners. Het is ook te verwachten dat de lancering van Runes een vergelijkbaar effect zal hebben.

Runes is een nieuwe standaard voor tokens op het Bitcoin netwerk, vergelijkbaar met Ordinals. Het is ontworpen om het creëren van fungibele tokens eenvoudiger te maken. De ontwikkelingen trekken meer gebruikers en activiteiten aan, wat resulteert in hogere transactiekosten.

BTC transactiekosten op een rijtje

Volgens analyse platform CryptoFees verdienden Bitcoin miners op 17 april $7.47 miljoen aan transactiekosten, wat ongeveer $160,000 meer is dan wat aan Ethereum stakers werd betaald. Bitcoin had ook hogere verdiensten op 15 en 16 april in vergelijking met het smart contract platform.

Ethereum behoudt echter een kleine voorsprong in gemiddelde dagelijkse transactiekosten over een periode van zeven dagen. Bitcoin’s transactiekosten worden bepaald door de grootte of datavolume van de transactie en de vraag naar blokruimte op het moment van de transactie.

De toename van transactiekosten zal steeds belangrijker worden voor miners om aan hun inkomsten te komen. Door de halving zullen ze elke vier jaar minder beloningen ontvangen. Uitgaande dat de BTC koers over tijd steeds minder zal stijgen in waarde, kan het hen dwingen meer te vertrouwen op hogere transactiekosten om zo het verlies aan inkomsten op te vangen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 12.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment