Bitcoin tapt in op markt van $84 biljoen, miljardair extreem positief

Stefan de Graaf


In een recente toespraak benadrukte Mike Novogratz, de CEO van Galaxy Digital en miljardair, een baanbrekende mijlpaal voor bitcoin (BTC). Volgens Novogratz heeft bitcoin nu toegang tot een gigantische markt van $84 biljoen, een ontwikkeling die volgt op de goedkeuring van BTC spotmarkt exchange-traded funds (ETFs). Dit moment markeert een significante toename in de adoptie van BTC en volgens Novogratz ziet de toekomst voor BTC er buitengewoon goed uit.


Crypto community opent voor Nederlanders met sterk statement

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

ETFs brengen bitcoin naar nieuwe hoogten

De introductie van BTC spotmarkt ETFs heeft een deur geopend naar een markt die tot voor kort onbereikbaar leek voor de digitale munt. Deze ontwikkeling, aldus Novogratz tijdens de Bitcoin Investor Day in New York, stelt BTC in staat om rechtstreeks de welvaart van de Amerikaanse babyboomers te betreden – een markt die naar schatting $84 biljoen waard is. Deze generatie, variërend in leeftijd van 60 tot 80 jaar, investeert voornamelijk via geregistreerde investeringsadviseurs, wat de rol van ETF’s in het investeringsproces gigantisch maakt.

Een interessant aspect dat Novogratz aanhaalt is de cruciale rol van ETF verkopers in het populariseren van bitcoin binnen deze nieuwe markt. Ondanks de groeiende adoptie merkt hij op dat grote platforms zoals Morgan Stanley nog moeten beginnen met het actief verkopen van BTC, hoewel het al beschikbaar is op hun platforms. De overtuiging van Novogratz dat bitcoin voornamelijk ‘verkocht’ wordt in plaats van ‘gekocht’ onderstreept de behoefte aan educatie en uitleg aan potentiële investeerders over de waarde en het potentieel van BTC.

De toekomst van BTC-adoptie

Een kernpunt in Novogratz’s betoog draait om het macro-economische verhaal van bitcoin. Hij wijst op de onophoudelijke uitgaven van de Amerikaanse overheid, die meer uitgeeft dan er binnenkomt, als een drijfveer voor de depreciatie van de dollar. Deze context biedt een sterke basis voor de waardepropositie van bitcoin, als een alternatief voor traditionele valuta die onderhevig zijn aan overheidsbeleid en inflatie.

De goedkeuring van BTC ETFs en de daaropvolgende toegang tot een $84 biljoen markt is volgens Novogratiz een niet te onderschatten moment voor bitcoin. Met de Amerikaanse nationale schuld die oploopt tot $34.578 biljoen, presenteert bitcoin zich als een steeds aantrekkelijker alternatief voor traditionele investeringen, en mogelijk dat mensen die voorheen aan de zijlijn bleven staan nu ook aangetrokken worden tot de koning der crypto.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment