Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief

Stefan de Graaf


De prijs van bitcoin (BTC) is uit het niets volop in beweging gekomen. De $70.000 werd vanmorgen weer veroverd, waarna het erg snel is gegaan. Inmiddels is zelfs de $72.000 gepasseerd. De laatste keer dat bitcoin boven dit prijslevel stond is alweer bijna een maand geleden. De explosieve stijging heeft de markt een enorme boost gegeven, met talloze forse prijsstijgingen.

Bitcoin stijgt 4%, nader recordhoogte

Vanmorgen vroeg schreven we al dat bitcoin gisteren de week op een gunstige prijs had afgesloten, namelijk boven de $69.000. Het bleek het startschot te zijn geweest voor de explosieve stijging die rond 09:00 uur werd ingeluid.

De koers bewoog al meer dan een dag vlak boven de $69.000 dollar, maar om 09:15 uur werd de grens van $70.000 met volle overtuiging doorbroken. In ongeveer 2 uur tijd schoot de koers tot boven de $72.000. Om precies te zijn heeft bitcoin een piek van zo’n $72.500 bereikt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Sinds 15 maart heeft de koers niet meer boven de $72.000 gestaan. Een dag eerder bereikte bitcoin zijn recordprijs van $73.800 waarna een neerwaartse trend werd ingeluid. Met nog minder dan twee weken te gaan tot de Bitcoin halving lijkt het optimisme weer zijn weg te hebben gevonden tot de markt.

De koers is nu aan de bovenkant uit een zogeheten symmetrische driehoek gebroken. Volgens de bekende crypto-analist Ali Martinez ligt de volgende grote halte op $85.000, indien BTC stand weet te houden boven de $70.800.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 72.202 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 66.604. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 4,24% in de plus.

Altcoins bloeien, ethereum stijgt 7%

Met bitcoin’s prijsstijging kleurt de rest van de cryptomarkt donkergroen. Bijna iedere altcoin staat op een significant hogere prijs dan gisteren. Binnen de top 10 grootste cryptomunten springen ethereum (ETH) en dogecoin (DOGE) erbovenuit, met stijgingen van respectievelijk 6,70% en 5,79%.

Daarbuiten zijn het met name de memecoins die de show stelen. Dogwifhat (WIF) is met een koerssprong van 15,07% vooralsnog de hardste stijger van de dag. Ook pepe (PEPE) en floki (FLOKI) schitteren, met stijgingen van respectievelijk 12,11% en 8,82%.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis


Post Views: 0

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment