Bitcoin stijgt en flirt met recordprijs, volatiele dag voor de boeg

Stefan de Graaf


Bitcoin (BTC) is de afgelopen uren fors de lucht in geschoten en staat nu slechts een haartje verwijderd van zijn recordprijs. Gisterochtend steeg bitcoin tot een nieuwe all-time high van bijna 73.700 dollar, maar het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat nieuwe hoogtes opgezocht worden. Bitcoin’s prijsstijging laat de rest van de markt enorm opbloeien, met enkele grote uitschieters.

Bitcoin in gevecht met recordprijs

Om precies te zijn bereikte bitcoin gisteren vlak na 10:00 uur een absolute piek van 73.656 dollar. De afgelopen tijd vestigt bitcoin record na record, en het lijkt nog steeds gedreven te zijn deze trend voort te zetten.

Na de piek verloor bitcoin in enkele uren bijna 4 procent van zijn waarde, en werd een dieptepunt van nipt boven de 42.000 dollar bereikt. Bitcoin liet zich echter niet kennen en veerde snel terug tot boven de 73.000 dollar.

In de late uurtjes van vannacht deed bitcoin een eerste poging om tot een nieuwe recordprijs te stijgen, maar het kwam niet verder dan 73.600 dollar. Ook vanmorgen maakte de koers een sprong, maar bracht dit prijsniveau roet in het eten.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Desalniettemin blijft de bitcoin koers binnen handbereik van de all-time high, en dus blijft het erg spannend.

Bij een koersdaling zou het niveau rond 72.000 dollar steun kunnen bieden. Mocht de koers verder wegzakken, is de zone rond 69.000 dollar de eerstvolgende belangrijke halte.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 73.488 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 67.218.

BNB, solana en dogecoin stijgen hard

Bitcoin’s prijsactie heeft forse prijsstijgingen teweeggebracht bij verschillende altcoins. Binnen de top 10 cryptomunten hebben BNB (BNB), solana (SOL) en dogecoin (DOGE) een grote koerssprong gemaakt.

BNB is de afgelopen 24 uur met 13,54% gestegen en staat nu op een koers van van bijna $619. Solana is in hetzelfde tijdsbestek met 10,99% gestegen tot een huidige koers van $169,39.

Dogecoin staat 7,96% in de plus en komt uit op een koers van $0,1867. De grootste memecoin van de sector heeft zijn stijging te danken aan Elon Musk, die gisteren liet doorschemeren dat Tesla ‘ooit’ dogecoin zal accepteren als betaalmiddel.

Niet de gehele top 10 cryptomunten kleurt groen. Ethereum (ETH) is de afgelopen 24 uur met 1,82% gedaald en ripple (XRP) met 2,55%.

Bitcoin vandaag: belangrijke Amerikaanse data

Vandaag staat de publicatie van een reeks cruciale economische indicatoren uit de Verenigde Staten op het programma, die mogelijk significante marktschommelingen kunnen veroorzaken.. Om 13:30 uur worden de volgende gegevens gedeeld:

  • (Kern) detailhandelsverkopen – meet de omzet van de detailhandel.
  • Eerste aanvragen werkloosheidsvergoeding – geeft aan hoeveel mensen voor het eerst een uitkering hebben aangevraagd.
  • Producentenprijsindex (PPI) – meet de gemiddelde verandering in de verkoopprijzen die binnenlandse producenten ontvangen.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis


Post Views: 1

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment