‘Bitcoin stijgt door oorzaak waar nog weinig mensen over praten’

Stefan de Graaf


Bitcoins (BTC) koers doet het goed in 2024, en dat terwijl de rente relatief hoog is. Volgens de bekende investeerder Cathie Wood, CEO van ARK Invest, komt deze stijging door iets waar men op dit moment nog maar weinig over praat.


🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform

  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC) is een vluchtroute

De meest voor de hand liggende uitleg is de goedkeuring van de eerste Amerikaanse bitcoin beursfondsen. Deze fondsen kochten de afgelopen maanden miljarden dollars aan BTC. Maar er is meer aan de hand.

Wood legt uit dat buiten de grenzen van de Verenigde Staten veel gebeurt. Ze doelt tijdens een interview met CNBC op de devaluerende fiatvaluta in landen als Nigeria en Argentinië:

“Er vinden valutadevaluaties plaats waar mensen niet over praten. De Nigeriaanse naira is de afgelopen negen maanden met 50 tot 60% gedaald. Egypte is zojuist met 40% gedevalueerd. Argentinië blijft devalueren.”

Het resultaat is volgens de investeerder “dat er een vlucht naar veiligheid plaatsvindt, een bescherming tegen devaluatie, een bescherming tegen een verlies aan koopkracht en welvaart.”

“[Bitcoin is een] verzekeringspolis tegen schurkenstaten en een verschrikkelijk fiscaal en monetair beleid.”

Problemen in Griekenland maakten dat Wood in bitcoin stapte

In het interview haalt Wood nog meer situaties aan waaruit zou blijken dat bitcoin inderdaad als vluchtroute fungeert. “We zagen het zelfs vorig jaar nog, hier in de Verenigde Staten. Toen de regionale banken implodeerde steeg de BTC prijs met 40 procent.”

De reden dat bitcoin als vluchtroute wordt gezien is volgens de investeerder dat bitcoin geen  tegenpartijrisico heeft. Daardoor zou het geen een risicovolle, noch een risicoloze investering zijn.

Deze eigenschap deed Wood dan ook besluiten om bitcoin te kopen toen de crypto nog slechts 250 dollar waard was, “toen Griekenland dreigde de euro te verlaten.”

Wood is een bekende Bitcoin-voorstander. Ze staat onder andere bekend om haar bizarre prijsverwachting. Volgens haar zou de bitcoin prijs namelijk tot boven de 1 miljoen dollar kunnen stijgen.

Onlangs benadrukte Wood haar voorspelling nog. Ze verwacht dat BTC zelfs tot 1,5 miljoen dollar kan stijgen. Volgens Wood is Bitcoin namelijk de “financiële supersnelsweg” van de wereld.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment